Cu putin timp inaintea coborarii extraterestrilor printre noi

scrisa de Lucian Dan Teodorovici

Cu putin timp inaintea coborarii extraterestrilor printre noi de Lucian Dan Teodorovici Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Polirom
Autor (i): Lucian Dan Teodorovici
Numar de pagini: 208 pagini
ISBN: 973-46-0103-2
Anul aparitiei: 2005
Descriere: Editia a II-a, revazuta si adaugita

Romanul are drept tema centrala ironia: fata de romanul clasic, fata de temele lui majore, fata de literatura, in general. Protagonistul, un tanar mereu in cautarea nefericirii, pentru a gasi motivatia autocompatimirii, este prins in diverse situatii ce penduleaza intre comic si tragic, trecand prin grotesc, iar personajele care-l secondeaza ascund povesti asemenea. Rezultatul e o carte ce se citeste dintr-o suflare – o proza despre voluptatea ratarii si despre comedia suferintei.

„In romanul de fata avem chiar o fina parodie a modelului underground, o satira din interiorul realist al lumii studentesti, cu rasfrangerea eroului «damnat» in oglinda propriului ridicol. Am scris cu reala placere despre prima editie a acestei carti ce reprezenta debutul editorial al lui Lucian Dan Teodorovici. Acum, el revine cu o versiune revazuta si consistent adaugita, cu acelasi titlu simpatic-extravagant (specialitatea autorului) si cu fragmente narative explicand si mai bine structura psihologica si motivatiile protagonistului.” (Daniel Cristea-Enache)


Carti similare cu Cu putin timp inaintea coborarii extraterestrilor printre noi

Vegetariana

Vegetariana

de Han Kang

mai mult
Amintiri din Viitor (Vol. II)

Amintiri din Viitor...

de Andreea Russo

mai mult
Mama sonya

Mama sonya

de Nichita Danilov

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!