Cu putin timp inaintea coborarii extraterestrilor printre noi

scrisa de Lucian Dan Teodorovici

Cu putin timp inaintea coborarii extraterestrilor printre noi de Lucian Dan Teodorovici Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Polirom
Autor (i): Lucian Dan Teodorovici
Numar de pagini: 208 pagini
ISBN: 973-46-0103-2
Anul aparitiei: 2005
Descriere: Editia a II-a, revazuta si adaugita

Romanul are drept tema centrala ironia: fata de romanul clasic, fata de temele lui majore, fata de literatura, in general. Protagonistul, un tanar mereu in cautarea nefericirii, pentru a gasi motivatia autocompatimirii, este prins in diverse situatii ce penduleaza intre comic si tragic, trecand prin grotesc, iar personajele care-l secondeaza ascund povesti asemenea. Rezultatul e o carte ce se citeste dintr-o suflare – o proza despre voluptatea ratarii si despre comedia suferintei.

„In romanul de fata avem chiar o fina parodie a modelului underground, o satira din interiorul realist al lumii studentesti, cu rasfrangerea eroului «damnat» in oglinda propriului ridicol. Am scris cu reala placere despre prima editie a acestei carti ce reprezenta debutul editorial al lui Lucian Dan Teodorovici. Acum, el revine cu o versiune revazuta si consistent adaugita, cu acelasi titlu simpatic-extravagant (specialitatea autorului) si cu fragmente narative explicand si mai bine structura psihologica si motivatiile protagonistului.” (Daniel Cristea-Enache)


Carti similare cu Cu putin timp inaintea coborarii extraterestrilor printre noi

Sora lui freud

Sora lui freud

de Goce Smilevski

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!