Celelalte povesti de dragoste

scrisa de Lucian Dan Teodorovici

Celelalte povesti de dragoste de Lucian Dan Teodorovici Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Celelalte povesti de dragoste 20.6 lei *
Celelalte povesti de dragoste 26.06 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Lucian Dan Teodorovici
Numar de pagini: 248 pagini
ISBN: 978-973-46-1070-9
Anul aparitiei: 2009
Descriere: „In Celelalte povesti de dragoste, Lucian Dan Teodorovici este un excelent povestitor de intamplari si un regizor ingenios al unui complicat balet de personaje. Scrisul sau a ajuns la maturitate: suporta orchestrari diferite, executand ireprosabil partituri grave, ca si gratios-minore. Dar, ce e mai important, prozatorul descopera acum o noua lume, pe care o trece in revista amuzat si cuprins de melancolie. E lumea «celorlalti» si a sufletelor lor pacatoase si suferinde, a povestilor lor ridicole si sfasietoare. Descoperirea umanitatii in noile scrieri ale lui Teodorovici reprezinta, de fapt, atingerea unui continent: acela al prozei majore.” (Doris Mironescu)

„Prozator cu ochi viu si minte sistematica, de logician deprins sa gandeasca realitatea in categorii si sa observe atent stereotipiile, locul comun, mecanica goala a vietii, Teodorovici a lasat pana acum impresia ca viseaza exclusiv la o comedie umana, in cel mai curat spirit balzacian. Ei bine, fara a contrazice ambitiosul proiect, volumul de fata este o proba de maiestrie mai degraba flaubertiana, o «educatie sentimentala» traducand, la nivelul celor mai subtile nuante ale scriiturii, eterna comedie a iluziilor pierdute. Ca atare, elementele de satira sociala, exagerarile grotesc- caricaturale (care faceau farmecul cartilor anterioare) se estompeaza, «realitatea» fiind radiografiata acum din interior, cu intelegere si cu ironie, lapidar, in stilul marilor maestri. Celelalte povesti de dragoste e o carte admirabila, ce marcheaza un moment de gratie in literatura noastra actuala.” (Antonio Patras)


Carti similare cu Celelalte povesti de dragoste

Lumea in doua zile

Lumea in doua zile

de George Balaita

mai mult
Harta arsa

Harta arsa

de Kobo Abe

mai mult
Gemenii

Gemenii

de Mircea Cartarescu

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!