Muzeul inocentei

scrisa de Orhan Pamuk

Muzeul inocentei de Orhan Pamuk Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Muzeul inocentei 41.58 lei *
Muzeul inocentei 45.31 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Orhan Pamuk
Traducator (i): Luminita Munteanu
Numar de pagini: 640 pagini
ISBN: 978-973-46-1754-8
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Premiul Nobel pentru Literatura 2006

Kemal o iubeste pe Füsun. Füsun il iubeste si ea pe Kemal, dar iubirea lor nu se poate implini. Lui Kemal nu-i ramane, prin urmare, decat sa o priveasca de departe pe Füsun, sa o viziteze de sarbatori, ca o ruda corecta ce este, si sa se inconjoare, pe furis, de lucruri ce i-au apartinut candva. Asa se naste un induiosator muzeu al iubirii, umplut vreme de zece ani cu rujuri si cercei ai fetei, catei-bibelou, pahare de apa si servetele furate de la masa. Doar sufletul obiectelor ramane sa ii aminteasca barbatului de marea lui dragoste – ele, dar si povestea insasi, pentru scrierea careia in roman apare, indatoritor, un personaj numit (tot) Orhan Pamuk. Ca peste tot in romanele scriitorului turc, marile teme (iubire, traditie, destin) se desfasoara pe fundalul unei Turcii mereu in schimbare. Aici, revoltele anilor 1970 si modernizarea uluitoare a orasului Istanbul in acel deceniu alcatuiesc, la randul lor, un muzeu aparte, in care se amesteca nume de strazi si de actori ai vremii, emisiuni la televizor si marci de bauturi de mult uitate.

„Orhan Pamuk a scris un roman de dragoste care poate fi oricand asezat alaturi de Lolita, Doamna Bovary si Anna Karenina.” (Financial Times)

„Un roman al memoriei devoratoare, al dorintei si al singuratatii.” (Sunday Telegraph)

„Pamuk ia lumea pe care o cunoastem si ii da un plus de viata, o improspateaza. Asfel a ajuns unul dintre cei mai cititi scriitori pe care si-i disputa Orientul si Occidentul.” (New York Times)

„Toti ma intreaba: domnule Pamuk, dumneata esti Kemal din roman? Ei, gata! Nu, nu sunt Kemal, dar nici nu va pot convinge ca nu sunt. Asta inseamna sa fii scriitor. Si sunt fericit. Tolstoi a facut o scoala. Alti scriitori au intemeiat o revista, au facut filme, au avut o cariera politica. Muzeul asta e scoala mea, e revista, e filmul si e politica mea. E o parte din mine.” (Orhan Pamuk)


Carti similare cu Muzeul inocentei

Când vina ne desparte

Când vina ne desparte

de Liane Moriarty

mai mult
O sa ne mai vedem

O sa ne mai vedem

de Stelian Tabaras

mai mult
Un balcon in padure

Un balcon in padure

de Julien Gracq

mai mult



Recenzii

MissValery MissValery pe 2014-01-27 01:36:13 Rating:

Incep cu o marturisire: nu credeam ca o sa-mi placa Orhan Pamuk. Evit, in general, autorii premiati cu Nobel, intrucat mi se pare ca nu am ajuns inca la acea maturitate literara care sa imi permita sa patrund in toate substraturile unei opere literare cu pretentii. Adaugand la aceasta preconceptie a mea si numarul mare de pagini (630, mai exact) al "Muzeului inocentei",...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

anna
Recenzii: 0
Carti citite: 126

MissValery
Recenzii: 91
Carti citite: 157