Proza cu amanuntul

scrisa de Dan Lungu

Proza cu amanuntul de Dan Lungu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Proza cu amanuntul 21 lei *
Proza cu amanuntul 26.06 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Dan Lungu
Numar de pagini: 280 pagini
ISBN: 978-973-46-0991-8
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Editia a II-a revazuta

"Autorul simte cehovian si vede gogolian, atmosfera prozelor sale e insa kafkiana; microrealismul alcatuit din prefabricate postmoderne ascunde drame abisale. Dan Lungu exceleaza in surprinderea penibilului micilor acte ratate, sunt proze ale intimitatii ratate. Antieroii sai evadeaza sporadic in reverii, fabulos oniric, nostalgii, problematizari, taclale, dar sfarsesc prin a recadea in plasa de siguranta a banalului." (Paul Cernat)

"Ca prozator, Dan Lungu este foarte convingator. "Dur" si matur, cu stiinta si putinta constructiei unui personaj, cu o viziune sumbra asupra lumii, pe care o exprima fara prea multe menajamente pentru sensibilitatile cititorului, incercand mai mereu sa-si rasuceasca ingenios povestirile, astfel incat acelasi cititor sa nu aiba motive de plictiseala, cu doua-trei "caderi" datorate tocmai acestei ingeniozitati cu orice pret ("Eroi si eroi...", "Fotografiile matusii Eliza"), Dan Lungu este un tanar prozator de indiscutabil talent." (Daniel Cristea-Enache)

"Nu exista proza in acest volum peste care sa treci plictisit sau care sa-ti "trezeasca" indiferenta critica. Sunt toate scrise cu un condei sigur, in registrul unui realism temperat, sagetat pe alocuri (in partile esentiale) de unde lirice." (Bogdan-Alexandru Stanescu)

"Dan Lungu s-a remarcat mai ales prin efortul de a "textualiza" realitatea, de a o stiliza mutand-o in scriitura. Fictiunile sale, fie ca e vorba de cele amplu sistematizate sub forma romanesca, ca in Raiul gainilor, fie crosetate minimalist, pe spatii de scurta respiratie, in prozele scurte, confirma un program coerent articulat, o poetica deloc simplista, desi simpla in aparenta, pe care insusi autorul a definit-o cel mai bine, asezand-o pe frontispiciul unei carti: Proza cu amanuntul." (Bogdan Cretu)

"Una dintre cele mai provocatoare si, artistic, mai bine realizate carti de proza scurta aparute la noi dupa 1990." (Cristian Teodorescu)


Carti similare cu Proza cu amanuntul

Inima cusuta

Inima cusuta

de Carole Martinez

mai mult
Pasarile galbene

Pasarile galbene

de Kevin Powers

mai mult
Carte pentru caini destepti

Carte pentru caini...

de Aurel Scobioala

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!