Intinsa mare a sargaselor

scrisa de Jean Rhys

Intinsa mare a sargaselor de Jean Rhys Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Leda
Autor (i): Jean Rhys
Numar de pagini: 216 pagini
Anul aparitiei: 2007
Descriere: Cand apare, in 1966, Wide Sargasso Sea o consacra definitiv si rapid pe autoarea sa, pana atunci putin cunoscuta generatiilor nascute in a doua jumatate a secolului XX.
In acest remarcabil roman, Jean Rhys (1890-1979) o salveaza pe nebuna inchisa in mansarda din Jane Eyre a lui Charlotte Bront� si o aduce la viata in personajul frumoasei si tragicei Antoinette Cosway. Cartea ne conduce pe fermecatoarea insula caraibiana a lui Antoinette, un Eden luxuriant, dar devastat de conflictele tot mai acute intre fostii sclavi si familia mostenitoarei creole. Casatoria ei cu englezul Rochester, aflat in vizita pe insula, pare sa ofere  scaparea de suferinte si violenta.  Povestea de dragoste a celor doi capata insa o turnura sinistra chiar inainte ca luna de miere sa se fi terminat si ei sunt prinsi in panza de paianjen obsedanta, devoratoare a zvonurilor, istoriilor de demult si tradarii.
 "O capodopera, cu siguranta unul dintre cele mai bune romane ale secolului [XX]." Sunday Telegraph


Carti similare cu Intinsa mare a sargaselor

Rondo capriccioso

Rondo capriccioso

de Lorena Lupu

mai mult
Memoriile postume ale lui bras cubas

Memoriile postume ale...

de Joaquim Maria Machado De Assis

mai mult
Pământ american

Pământ american

de Jeanine Cummins

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!