Un cal intră într-un bar

scrisa de David Grossman

Un cal intră într-un bar de David Grossman Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Un cal intră într-un bar 16.58 lei *
Un cal intră într-un bar 19.96 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): David Grossman
Traducator (i): Gheorghe Miletineanu
Numar de pagini: 200 pagini
ISBN: 978-973-46-5528-1
Anul aparitiei: 2015
Descriere: Cel mai trist om din lume e clovnul, se știe. Şi când clovnul se apucă să râdă de el însuși și de viața lui cea tristă, lumea din jur e nelămurită: ar trebui să râdă împreună cu el? Să ceară banii înapoi pe bilet? Să-l huiduie gros? Cu Dovala Gi, comediantul care face stand-up în romanul lui David Grossman, nu râde mai nimeni – poveștile lui, amintiri înspăimântate ale celei mai lungi călătorii pe care a făcut-o copilul care a fost, îngheață zâmbetul pe buze și țintuiesc spectatorul pe scaunul incomod al barului unde a venit ca fraierul, așteptându-se la niște bancuri.
Un cal intră într-un bar nu e nici pe departe o carte care se citește dintr-o singură suflare, cum spune Dovala bancurile cu melcul, țestoasa și papagalul. Dimpotrivă: din când în când, tristețea peste care s-a lipit strâmb masca hohotului de râs e copleșitoare, dătătoare de ghem în stomac și pauză de lectură. Dovala se face bucăți la microfon, în fața stimatului spectator: mitraliază bancuri, mai bune ori mai proaste, râde de el însuși, se înjură, își cară pumni, se umple de sânge. Stimatul spectator hohotește cât hohotește, până nu mai înțelege nimic din amețitorul rasu’-plansu’ de sub reflectoare. Dar Dovala continuă: poate doar așa, râzând cu lacrimi, ajunge și el să priceapă ce a trăit.

„Un număr de stand-up comedy atât de straniu, că-ți răscolește cele mai ascunse resorturi ale sufletului. Terifiant și seducător în același timp, romanul lui Grossman lasă să se vadă, prin tehnica literară a unui virtuoz, o vulgaritate frapantă cum numai un act purificator poate fi.” (Haaretz)

„David Grossman surprinde cu o lecție profundă despre mecanismele emoției și, în același timp, spune o poveste de o frumusețe ce-ți dă fiori.” (El País)

„Protagonistul lui Grossman inspiră cititorilor teamă, încordare și compasiune, nu doar prin lucrurile uimitoare pe care le spune pe scenă, nu doar din pricina nesiguranței crescânde pe care-o emană, ci și pentru că experiența lui de povestitor e un act ultimativ, singurul pe care-l mai poate duce la bun sfârșit în această viață.” (Ynet)


Carti similare cu Un cal intră într-un bar

Fisa de inregistrare

Fisa de inregistrare

de Ioana Morpurgo Baetica

mai mult
Ford county

Ford county

de John Grisham

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!