Surorile boleyn

scrisa de Philippa Gregory

Surorile boleyn de Philippa Gregory Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Surorile boleyn 39.11 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Philippa Gregory
Traducator (i): Anacaona Mindrila-Sonetto
Numar de pagini: 656 pagini
ISBN: 978-973-46-1143-0
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Romanul a fost ecranizat de studiourile Miramax, intr-o productie ce ii are drept protagonisti pe Scarlett Johansson, Natalie Portman si Eric Bana.

Distins cu premiul Parker Romantic Novel of the Year (2002) si cu premiul Romantic Times pentru biografie fictionala, romanul Surorile Boleyn (2001) descrie rivalitatea dintre Mary si Anne Boleyn si lupta lor pentru dragostea si favorurile regelui Henric al VIII-lea. La paisprezece ani, Mary atrage atentia regelui si, desi casatorita cu Sir William Carey, este constransa de familie, pentru care ea si Anne nu sunt decat niste pioni in jocul puterii, sa devina amanta acestuia. Legatura lor dureaza cativa ani, timp in care Mary ii daruieste lui Henric, macinat de gandul ca va muri fara mostenitori, un baiat si o fata. Curand insa, ambitioasa Anne reuseste sa intre in gratiile regelui si sa-l convinga sa o repudieze pe Caterina de Aragon si sa o ia pe ea de sotie, in ciuda impotrivirii Bisericii. Neputinta de a-i darui regelui un mostenitor, legaturile incestuoase si adultere si intrigile sale o vor sorti in cele din urma esafodului, dar sora ei mai tanara, din perspectiva careia este povestita intreaga actiune a cartii, se bucura de sansa unei vieti noi, departe de stralucirea si primejdiile curtii regale.

„Surorile Boleyn este povestea fascinanta a unei familii renascentiste hotarate sa urce cat mai sus cu putinta in ochii si favorurile curtii lui Henric al VIII-lea, oricare ar fi pretul pe care l-ar avea de platit.” (Kirkus Reviews)


Carti similare cu Surorile boleyn

Contesa dracula. erzsebet bathory

Contesa dracula....

de Javier Garcia Sanchez

mai mult
Sub un cer sângeriu

Sub un cer sângeriu

de Mark Sullivan

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

roxella
Recenzii: 0
Carti citite: 55

iris88
Recenzii: 9
Carti citite: 146