Regina rosie

scrisa de Philippa Gregory

Regina rosie de Philippa Gregory Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Regina rosie 21.42 lei *
Regina rosie 23.1 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Philippa Gregory
Traducator (i): Anacaona Mindrila-Sonetto
Numar de pagini: 360 pagini
ISBN: 978-973-46-2028-9
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Philippa Gregory este cea mai importanta autoare de romane istorice din Marea Britanie, cunoscuta in lume datorita bestsellerului Surorile Boleyn.

Regina rosie (2010), al doilea roman din ciclul dedicat Razboiului celor Doua Roze, imbogateste galeria de femei puternice si influente creata de Philippa Gregory cu o figura emblematica pentru istoria Angliei: lady Margaret Beaufort, femeia ale carei ambitie, inteligenta si curaj au dus la intemeierea dinastiei Tudor. Romanul urmareste cu fidelitate destinul ei schimbator si transformarea sa uluitoare dintr-o tanara inocenta si pioasa de noua ani, silita sa se supuna fara proteste dorintelor familiei pentru a incheia o casatorie lipsita de iubire, intr-o curteana abila si hotarata. Ea nu se da in laturi de la cele mai primejdioase uneltiri, de la cele mai indoielnice aliante sau cele mai avantajoase casatorii pentru a-si vedea implinit visul cel mai fierbinte: acela de a-si vedea fiul pe tronul Angliei. Philippa Gregory zugraveste in culori vii perioada adolescentei si maturitatii sale intr-o Anglie sfasiata de rivalitatile dintre Casa de Lancaster si Casa de York si devastata de bataliile sangeroase din Razboiul celor Doua Roze.

„Regina rosie este un roman scris cu o mana sigura, pitoresc, convingator, presarat de conflicte, tradare si manevre politice. La fel ca Margaret Beaufort, Gregory isi lasa in urma numerosii imitatori prin forta inegalabila a energiei, concentrarii si executiei desavarsite.” (Publishers Weekly)

„Povestea are o intensitate si un suspans care, imbinate cu cercetarea istorica minutioasa tipica romanelor Philippei Gregory, readuc la viata secolul al XV-lea... Regina rosie este o evocare vie si captivanta a unei perioade framantate.” (Daily Express)

„Impletirea fireasca si pe deplin credibila dintre personal si istoric este fara indoiala motivul pentru care o citim de la bun inceput pe Philippa Gregory. Dar coloana vertebrala a acestei carti este manipularea personajului central, modul in care scriitoarea il conduce de la ipostaza de eroina la cea de anti-eroina, mentinandu-l la fel de incitant pe parcusul intregului roman.” (The Times)


Carti similare cu Regina rosie

Conjuratia sixtina

Conjuratia sixtina

de Philipp Vandenberg

mai mult
In numele printesei moarte

In numele printesei...

de Kenize Mourad

mai mult
Imparateasa

Imparateasa

de Shan Sa

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

iris88
Recenzii: 9
Carti citite: 146