Mostenirea boleyn

scrisa de Philippa Gregory

Mostenirea boleyn de Philippa Gregory Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Mostenirea boleyn 24.5 lei *
Mostenirea boleyn 32.15 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Philippa Gregory
Traducator (i): Anacaona Mindrila-Sonetto
Numar de pagini: 512 pagini
ISBN: 978-973-46-1508-7
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Inscriindu-se in ciclul romanelor care au drept subiect epoca dinastiei Tudor, Mostenirea Boleyn (2006) evoca admirabil atmosfera de teroare si nesiguranta ce domneste la curtea Angliei in ultimii ani de carmuire ai regelui Henric al VIII-lea, vazuta din perspectiva a trei femei extrem de diferite, ale caror destine sunt legate intre ele prin mostenirea cumplita lasata in urma de Anne Boleyn: regina Anne de Cleves, Katherine Howard, domnisoara ei de companie si apoi succesoarea ei la tronul Angliei, si Jane Boleyn, femeia care si-a trimis sotul si cumnata la esafod prin marturia ei mincinoasa si care devine unealta distrugerii acestor doua regine efemere. Philippa Gregory incearca sa restabileasca adevarul istoric si sa ofere cititorului un portret cat mai apropiat de realitate al acestor trei femei nedreptatite vreme indelungata de sursele istorice, surprinzand cu o subtilitate uimitoare gandurile, temerile, ambitiile si eforturile lor de-a supravietui intr-o lume primejdioasa, sfasiata de intrigi complicate si condusa de un rege tiranic, suspicios si razbunator, care dispune dupa bunul sau plac de vietile supusilor si se crede egalul lui Dumnezeu. Alternand cu maiestrie perspectivele narative si mizand pe naratiunea la persoana intai, Philippa Gregory creeaza personaje credibile, oferind cititorului o perspectiva inedita si incitanta asupra evenimentelor istorice.

„Am scris acest roman din trei perspective in incercarea de a aduce la viata trei tinere femei foarte diferite si eforturile lor de-a supravietui acelor vremuri primejdioase. Mostenirea Boleyn este romanul meu preferat, nu numai pentru ca e cel mai recent, ci pentru ca il gasesc plin de viata si de culoare. Sper ca si cititorii sa-l gaseasca la fel.” (Philippa Gregory, Yorkshire, 2006)

„Cunostintele sale despre epoca si maiestria sa in arta romanului ii permit Philippei Gregory sa priveasca aceasta poveste macabra prin ochii a trei femei: vicleana si experimentata Jane Boleyn, naiva si sensibila Anne de Cleves si tanara Kitty Howard cea lacoma si prostuta. Relatarile lor la persoana intai sunt convingatoare si uluitor de edificatoare. Philippa Gregory ofera cititorilor pagini magnifice de istorie turnate intr-o forma extrem de digerabila.” (Kirkus Reviews)

„Pilippa Gregory este in mod incontestabil o maestra a romanului istoric... Ar fi greu sa faci istoria mai amuzanta, mai vie, mai incitanta: personajele sale prind intr-adevar viata. Scriitoarea tese o poveste credibila, plina de suspans si ingeniozitate, care iti taie pur si simplu respiratia. Evocand culorile, privelistile si sunetele de la curtea lui Henric al VIII-lea, Mostenirea Boleyn reuseste cu succes sa transporte cititorul in acea epoca.” (Sunday Express)


Carti similare cu Mostenirea boleyn

Munchen

Munchen

de Robert Harris

mai mult
Anotimpul ploilor

Anotimpul ploilor

de Tatiana de Rosnay

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

iris88
Recenzii: 9
Carti citite: 146