Doamna apelor

scrisa de Philippa Gregory

Doamna apelor de Philippa Gregory Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Doamna apelor 28 lei *
Doamna apelor 34.76 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Philippa Gregory
Traducator (i): Anacaona Mindrila-Sonetto
Numar de pagini: 464 pagini
ISBN: 978-973-46-2587-1
Anul aparitiei: 2012
Descriere: Doamna apelor (2011) este cel de-al treilea roman din ciclul dedicat de autoare uneia dintre cele mai intunecate si mai framantate perioade din istoria Angliei, Razboiul celor Doua Roze, dupa Regina alba si Regina rosie.

Doamna apelor readuce la viata una dintre cele mai misterioase figuri feminine ale Angliei medievale, Jacquetta de Luxemburg, mama reginei Elizabeth Woodville. Urmasa a Melusinei, frumoasa zeita a raurilor din mitologia vest-europeana, Jacquetta ii mosteneste puterile vizionare si vrajitoresti, insa le foloseste doar in momentele cruciale ale vietii. Casatorita cu ducele de Bedford si inrudita astfel cu familia regala, aceasta ajunge in scurt timp una dintre primele doamne ale Curtii Lancaster. Desi moartea sotului si casatoria din dragoste cu un barbat inferior ca rang si avere ii rapesc acest statut privilegiat, in mijlocul luptelor sangeroase ce dezbina tara, Jacquetta reuseste sa-si implineasca unul dintre cele mai ambitioase vise: acela de a-si vedea fiica urcand pe tronul Angliei.

„Putinii, adevaratii creatori de fictiune istorica dau culoare trecutului prin basorelieful personajelor si profunzimea temelor alese. Nici Philippa Gregory nu face altfel in Doamna apelor: o excelenta diorama a unei perioade, sprijinita de o munca de cercetare atenta si de o tehnica stilistica impecabila.” (Library Journal)

„Magia efemera ce inconjoara firul istoriei contrasteaza minunat cu impresia puternica a manevrelor politice.” (Booklist)

„O carte precum Doamna apelor, in care inteligenta feminina castiga in fata unor barbati celebri, are darul de a anima evenimentul istoric, fie el inventat sau relatat chiar asa cum s-a intamplat.” (Publishers Weekly)


Carti similare cu Doamna apelor

Weekendul

Weekendul

de Bernhard Schlink

mai mult
Asasinul si profetul

Asasinul si profetul

de Guillaume Prevost

mai mult
Discursul regelui

Discursul regelui

de Mark Logue, Peter Conradi

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

iris88
Recenzii: 9
Carti citite: 146