Unde sunt? > Acasa > Carti > Literatura universala > Pygmy

Pygmy

scrisa de Chuck Palahniuk

Pygmy de Chuck Palahniuk Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Pygmy 16.1 lei *
Pygmy 21.71 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Chuck Palahniuk
Traducator (i): Ioana Filat
Numar de pagini: 248 pagini
ISBN: 978-973-46-2002-9
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Pygmy, cel de-al zecelea roman al lui Palahniuk, este o satira culturala muscatoare: o banda de teroristi adolescenti, instruiti si indoctrinati de un stat totalitar neprecizat, se infiltreaza in sanul unor familii americane, in cadrul unui asa-zis schimb cultural. Misiunea lor secreta: sa distruga America prin Operatiunea Dezastrul, o actiune programata de a aduce haosul, sub aparenta unui proiect stiintific scolar. Povestite de Pygmy, agentul secret slabanog cu capacitati mortale, in varsta de doar 13 ani, peripetiile crude si scandaloase sunt puse intr-o lumina alienata, ce deconstruieste toate conventiile respectate cu sfintenie de gazdele si colegii sai, la biserica, la mall, la scoala sau in sanul familiei. Stilul neobisnuit al cartii poarta numele de „limba arsa” si presupune modificari de topica sau sintaxa si parafrazari insolite. Toate acestea necesita o doza de efort din partea cititorului, care trebuie sa descifreze gandirea codata a strainului absolut, surprins de cele mai banale realitati.

„Un amestec formidabil de clisee publicitare, slogane stangiste, slang adolescentin si o propunere pentru cei cu gust pentru satira.” (San Francisco Chronicle)

„Romanele lui Palahniuk au fost intotdeauna marcate de umor negru. Stilul sau minimalist, pigmentat, impinge naratiunea de-a lungul multor evenimente bizare si uneori socante. Pygmy este un portret extraordinar, al unui personaj ce nu va putea fi uitat, din partea unui autor care continua sa-si intrige cititorii.”
(The Boston Globe)

„Un comentariu acid asupra intalnirii dintre culturi, cu un final violent si sinistru.” (The London Free Press)

„Inchipuiti-va un scriitor precum Faulkner scriind despre un tanar comunist dement, capabil de lovituri letale si cu o erectie aproape constanta... Apocalipsa Visului American n-a fost niciodata atat de amuzanta!” (Death+Taxes)


Carti similare cu Pygmy

Scene moscovite

Scene moscovite

de Mihail Bulgakov

mai mult
Mascarada

Mascarada

de Alberto Moravia

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!