Castelul de nisip

scrisa de Iris Murdoch

Castelul de nisip de Iris Murdoch Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Castelul de nisip 15 lei *
Castelul de nisip 16.1 lei *
Castelul de nisip 17.36 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Iris Murdoch
Traducator (i): Nadina Visan
Numar de pagini: 440 pagini
ISBN: 978-973-46-1224-6
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Romanul Castelul de nisip debuteaza in atmosfera linistita, de rutina cotidiana, a familiei lui Bill Mor, profesor britanic, traind in imprejurimile Londrei alaturi de sotia sa, Nan, si de cei doi copii ai lor. Mor si-ar dori nespus o schimbare, poate sa intre in politica, insa sotia sa este un spirit sceptic, manipulator si incapatanat. Nici in privinta viitorului copiilor nu se inteleg mai bine si, in fond, casnicia lor de peste douazeci de ani nu scoate la iveala decat un amalgam de resentimente, conventii verbale si temeri. Iar viata pare ca va continua asa la nesfarsit. Pana cand o tanara pe nume Rain Carter soseste in oraselul lor sa picteze portretul directorului scolii particulare la care preda Mor. Intalnirea celor doi declanseaza o intriga complexa, ce imbina dragostea, vinovatia, magia, arta si ambitiile politice. Copiii adolescenti ai lui Mor si mama lor lupta discret, dar fara mila impotriva invadatoarei. Directorul, el insusi fermecat de pictorita, il sfatuieste pe Mor sa o ia pe Rain si sa fuga in lume. Dar care ar fi oare consecintele acestui gest?

„Iris Murdoch are un talent extraordinar de a privi complicatele relatii contemporane ca pe niste tragicomedii. Iar daca acest lucru nu-i deranjeaza catusi de putin pe privitorii care asista la spectacol, protagonistii, dimpotriva, au parte de momente grele, alternand episoade inlacrimate si hilare.” (The New York Times)


Carti similare cu Castelul de nisip

Cainii negri

Cainii negri

de Ian McEwan

mai mult
Iarna vrajbei noastre

Iarna vrajbei noastre

de John Steinbeck

mai mult
Posta

Posta

de Charles Bukowski

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!