Jurnalul unui scandal

scrisa de Zoe Heller

Jurnalul unui scandal de Zoe Heller Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Jurnalul unui scandal 7 lei *
Jurnalul unui scandal 31.5 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Zoe Heller
Traducator (i): Luminita Marcu
Numar de pagini: 344 pagini
ISBN: 978-973-46-0741-9
Anul aparitiei: 2007
Descriere: Jurnalul unui scandal a fost nominalizat in 2003 la Booker Prize, iar in 2006 a stat la baza unei ecranizari care a rulat si in Romania, cu Judi Dench si Cate Blanchett in rolurile principale, filmul, cea mai controversata productie a anului 2007, fiind la rindul lui nominalizat la premiile Oscar.

La inceputul anului scolar, intr-un colegiu britanic, isi face aparitia Sheba Hart, o noua profesoara, plina de entuziasm si foarte frumoasa. Este un personaj neconventional, care stirneste atentia si birfele in interiorul catedrei. Este, de asemenea, complet nepregatita pentru mediul galagios si imprevizibil al elevilor minati de impulsurile adolescentei. Incearca sa faca fata acestor dificultati, sperind sa le poata totusi trezi curiozitatea fata de artele plastice – in speta, olaritul. Si chiar reuseste sa-l atraga pe unul dintre elevi, insa acest succes ajunge treptat sa aiba implicatii erotice extreme. Povestea ajunge in ziare, iar naratoarea romanului, profesoara de istorie Barbara Covett, o veterana a colegiului, singura si acrita de tarele sistemului de invatamint si de calitatea mediocra a oamenilor care o inconjoara, incearca sa o redea la rindul ei, motivata fiind de relatia de prietenie pe care o are cu protagonista. Aceasta relatie, insa, este si ea una speciala, pe cit de intensa, pe atit de trista.

„Jurnalul unui scandal seamana cu o privire aruncata pe furis in intimitatea cuiva: iti lasa o senzatie de placere vinovata si de curiozitate ilicita.” (Independent)

„Un roman excelent, de o ironie subtila pe care Heller o dozeaza la marea arta.” (Evening Standard)


Carti similare cu Jurnalul unui scandal

Lovește-ți inima!

Lovește-ți inima!

de Amelie Nothomb

mai mult
Operatiunea lazarus

Operatiunea lazarus

de Robert Ludlum

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

sandybook
Recenzii: 3
Carti citite: 146