Unde sunt? > Acasa > Carti > Poezii > Opera poetica

Opera poetica

scrisa de Fernando Pessoa

Opera poetica de Fernando Pessoa Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Opera poetica 0 lei *
Opera poetica 0 lei *
Opera poetica 11.2 lei *
Opera poetica 11.48 lei *
Opera poetica 11.48 lei *
Opera poetica 12.8 lei *
Opera poetica 22.96 lei *
Opera poetica 32.33 lei *
Opera poetica 34.3 lei *
Opera poetica 37.73 lei *
Opera poetica 40.18 lei *
Opera poetica 48.3 lei *
Opera poetica 51.77 lei *
Opera poetica 53.13 lei *
Opera poetica 69.5 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas
Autor (i): Fernando Pessoa
Traducator (i): Dinu Flamand
Numar de pagini: 584 pagini
ISBN: 978-973-689-399-5
Anul aparitiei: 2011
Descriere: „Eu sunt un pagan decadent din timpul toamnei Frumusetii /.../ mistic intelectual al tristei rase de neo-platonicieni din Alexandria.“ (Fernando Pessoa)

„Angloman, miop, curtenitor, timid, invesmantat in culori sumbre, reticent si familiar, cosmopolit predicand nationalismul, investigator solemn al lucrurilor futile, umorist care nu surade nicicand, dar ne ingheata sangele, inventatorul de alti poeti si distrugatorul de sine insusi, autor de paradoxuri clare ca apa limpede si la fel ca ea de vertiginos, caci pentru el a simula inseamna a se cunoaste pe sine, misterios, dar fara sa cultive misterul, misterios ca luna la amiaza, fantoma taciturna a sudului portughez, cine este Fernando Pessoa?“ (Octavio Paz)

„Cazul acestui scriitor portughez intriga de mai bine de o jumatate de veac, pe masura ce au devenit perceptibile dimensiunile halucinante ale proiectului sau de viata si de creatie, ambitia lui de a se multiplica printr-un soi de familie infinita. Faptul ca a scris enorm de mult, in mai multe genuri literare, sub cateva zeci de nume diferite inca nu ar fi fost decat o exceptionala performanta cantitativa. Dar ambitia de a-si multiplica propria personalitate intr-un proces de permanente transmutari, pare ea insasi o «fuga» pe care numai limita biologica a putut-o opri. Proiectul sau «heterologic» a devenit treptat exemplul unic de fictiune somatizata care in literatura mondiala ii poarta numele.“ (Dinu Flamand)

Antologia de fata contine principalele poeme semnate de Fernando Pessoa el insusi, dar si o buna parte din poemele atribuite de el lui Alberto Caeiro, Ricaerdo Reis si Álvaro de Campos, precum si texte critice, scrisori si eseuri prin care membrii acestei vaste familii se comentau unii pe altii.


Carti similare cu Opera poetica

Glasul de sub piatra

Glasul de sub piatra

de Miodrag Pavlovici

mai mult
Poezii

Poezii

de Mihai Eminescu

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!