Unde sunt? > Acasa > Carti > Poezii > Oase de sepie

Oase de sepie

scrisa de Eugenio Montale

Oase de sepie de Eugenio Montale Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Oase de sepie 22 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Paralela 45
Autor (i): Eugenio Montale
ISBN: 978-973-47-0111-7
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Preocupat inca din tinerete de poezia lui Eugenio Montale, Ilie Constantin – el insusi poet – propune acum o noua selectie, bilingva, din lirica marelui modernist italian. Grupajul cuprinde creatii din volumele Oase de sepie, Prilejurile, Motete, Furtuna si alte poeme, Fiasuri si dedicatii, Satura, dand o perspectiva asupra metamorfozelor poeziei lui Montale.
In Oase de sepie, raul existential e abia presimtit, versurile cu aspect ermetic vorbesc despre mersul natural al vietii. Avand o pronuntata nota descriptiva, poemele se structureaza in jurul armoniei, chiar daca una abstrasa, stoica: „In goana ta nelinistita [a vietii, n. n.], mie/ egale-mi sunt la gust pelin si miere”. Mai tarziu, acest echilibru se va zdruncina, notele stenice ale peisajului vor fi inlocuite de neliniste, de constatari amare. Dragostea pierduta e invocata in versuri scurte, destructurate, lipsite de formulele poetice bine cantarite din primele volume. Iata o strofa: „Sat de fierarii si catarge/ ca o padure in praful amurgului./ Un zumzet lung patrunde de-afara/ si zgarie cu unghia pe geamuri. Caut semnul/ ratacit, singurul gaj ce mi-a ramas/ de la tine./ Si iadul e cert”. In asemenea versuri sunt prezente doua spirite: cel al lui Eugenio Montale si al traducatorului sau, Ilie Constantin


Carti similare cu Oase de sepie

Poeme

Poeme

de Picasso

mai mult
America! america!  (contine cd)

America! america!...

de Marius Oprea

mai mult
Vizita

Vizita

de Cosmin Perţa

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!