Ultimatum si alte manifeste

scrisa de Fernando Pessoa

Ultimatum si alte manifeste de Fernando Pessoa Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Ultimatum si alte manifeste 29.4 lei *
Ultimatum si alte manifeste 42.35 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas
Autor (i): Fernando Pessoa
Traducator (i): Dinu Flamand, Micaela Ghitescu
Numar de pagini: 400 pagini
ISBN: 978-973-689-529-6
Anul aparitiei: 2012
Descriere: „Fernando Pessoa este singurul scriitor din lume care n-a existat niciodata. Cat era in viata, nu avea nevoie de o viata, renuntase la ea ca sa poata inventa toate vietile posibile. Rare sunt geniile care sa nu fi visat vreodata sa-si transforme existenta in legenda. Pessoa a devenit pentru el insusi propria sa legenda, inainte sa devina si pentru noi. Ne putem indoi de existenta lui Homer, asa cum il putem banui si pe Shakespeare ca nu va fi fost intotdeauna el. Pessoa nu a avut existenta si nu a fost niciodata el, cu exceptia acelor momente cand i-a placut sa lase sa se creada asa. Om al vidului, n-a incetat sa se joace cu numele sau, Pessoa, al carui inteles in portugheza trimite la acea persona latina, masca actorului. A avut o intreaga viata la dispozitie ca sa joace toate rolurile pe scena unui teatru imaginar.“ (Pascal Dethurens)

„Inteligenta iesita din comun, enorma putere analitica si nestirbita curiozitate intelectuala sunt cateva dintre ingredientele esentiale ale geniului cu care era inzestrat Fernando Pessoa, dar nu ar fi existat genialitatea lui daca i-ar fi lipsit spiritul «non-aristotelic», gratie caruia el a stiut sa treaca dincolo de ceea ce este rational si masurabil, pentru a concepe opere sau, si mai bine spus, o Opera ce depaseste tot ceea ce cunoastem noi (fie ca-i spunem «frumusete» sau «adevar»), mai cu seama prin lacunele, prin ezitarile, prin ceea ce are inevitabil fragmentar, prin ceea ce rationalistul nu a acceptat sa ne explice, ceva pe care poetul continua sa-l sopteasca, inca si astazi, la o ureche atenta.“ (Richard Zenith)

Texte fundamentale ale Avangardei literare europene, precum Ultimatum sau manifestele „paganismului“, dar si importante eseuri despre estetica, filozofie, religie, ocultism, istorie și psihologie, care definesc dintr-o noua perspectiva personalitatea multiplului autor portughez.


Carti similare cu Ultimatum si alte manifeste

Evadarea din vid. studii despre poezia romaneasca de la sfarsitul secolului xx si inceputul secolului xxi

Evadarea din vid....

de Andrei Bodiu

mai mult
Regenerarea neamului romanesc

Regenerarea neamului...

de Nicolae Porsenna

mai mult
Varietati conexe

Varietati conexe

de Liviu Ornea

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!