Un fel de jurnal (1973-1981)

scrisa de Matei Calinescu

Un fel de jurnal (1973-1981) de Matei Calinescu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Un fel de jurnal (1973-1981) 18.9 lei *
Un fel de jurnal (1973-1981) 23.45 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Matei Calinescu
Numar de pagini: 272 pagini
ISBN: 973-46-0140-7
Anul aparitiei: 2006
Descriere: Jurnalul cuprinde perioada dintre 1973, anul in care Matei Calinescu a ajuns in America si a luat hotararea de a nu se mai intoarce in Romania aflata sub dictatura national-comunista a lui Nicolae Ceausescu, si 1981, conturand un caleidoscop intre oglinzile caruia eul incearca sa-si recompuna imaginea proprie, dar si pe aceea a prietenilor apropiati. Profilul unui intelectual roman in exil este schitat de pagini in care observatiile despre eforturile de adaptare, formalitatile de obtinere a cetateniei americane, despre cei dragi ramasi in tara se impletesc cu notatii privind viata universitara americana, relatiile cu oameni de cultura romani (Mircea Eliade, Ion Negoitescu, Nicolae Breban, Vlad Georgescu, Gelu Ionescu) si cu asocieri literare (Paul Valery, Marcel Proust, Balzac).

„Mi-am reamintit de paginile de fata, aproape uitate, vechi de mai bine de trei decenii, la aparitia celei de-a treia editii a Amintirilor in dialog (2005). Ele tin de o epoca revoluta nu numai in viata mea, ci si in viata Romaniei, tara a carei umbra – o umbra dureroasa! – ma insotea cand le puneam pe hartie.” (Matei Calinescu)


Carti similare cu Un fel de jurnal (1973-1981)

Eu sunt Malala

Eu sunt Malala

de Malala Yousafzai, Patricia McCormick

mai mult
Prin deșert spre libertate

Prin deșert spre...

de Eunsun Kim, Sebastien Falletti

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!