Mateiu i. caragiale: recitiri

scrisa de Matei Calinescu

Mateiu i. caragiale: recitiri de Matei Calinescu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Mateiu i. caragiale: recitiri 7 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Matei Calinescu
Numar de pagini: 176 pagini
ISBN: 978-973-46-0879-9
Anul aparitiei: 2007
Descriere: Editia a II-a

„E vorba, in aceasta carte, cum indica si titlul ei, de simple «recitiri», de itinerare de lectura mai mult sau mai putin intamplatoare, dar repetate de-a lungul biografiei mele de cititor si ridicand probleme care-l pot interesa, sper, pe iubitorul prozei mateine. E vorba aici de istoria unei relatii de lectura, care se intande peste multi ani, care trece deci prin istoria propriu-zisa, fara s-o ignore, cum o ignora sistemele critice pur formaliste, incercand sa gaseasca un echilibru intre cele trei tipuri de intentionalitate pe care le distinge Umberto Eco si care trebuie luate in seama in orice act de lectura responsabil: intentia autorului (intentio auctoris), intentia textului (intentio operis) si intentia cititorului (intentio lectoris). Fiind vorba, in eseul meu, de istoria unei relatii de lectura, intentia cititorului e mai la vedere, ceea ce nu inseamna insa ca celelalte doua au fost neglijate. Mai putin vizibile, ele atarna cel putin la fel de greu.” (Matei Calinescu)

Cuprins:

Amintiri de lectura • Omul anti-kitsch: Pirgu • Naratorul • Cronologia interna: inferente, potriviri, intrebari • Sexualitatea in Craii de Curtea-Veche • Relectura si numerologie mateina • Naratorul narat: conu Rache


Carti similare cu Mateiu i. caragiale: recitiri

Prestigiul ratiunii (editia a ii-a revazuta si augumentata)

Prestigiul ratiunii...

de Nicolae Radulescu

mai mult
Datoria implinita

Datoria implinita

de Mihai Pricop

mai mult
Bovarismul

Bovarismul

de Jules De Gaultier

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!