Portretul lui m

scrisa de Matei Calinescu

Portretul lui m de Matei Calinescu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Polirom
Autor (i): Matei Calinescu
Numar de pagini: 240 pagini
ISBN: 973-681-380-0
Anul aparitiei: 2003
Descriere: Volum distins cu premiul ASPRO la sectiunea roman/ memorii/ jurnal/ corespondenta in cadrul Targului International de Carte Bookarest 2004.

„Acest portret biografic al fiului meu, care s-a nascut la 24 august 1977, in Bloomington, Indiana, Statele Unite ale Americii, si a decedat, inainte de a fi implinit 26 de ani, la 1 martie 2003, in orasul natal, a fost scris in patruzeci de zile dupa moartea lui, in acele patruzeci de zile simbolice de dupa moartea oricui. In acele zile n-am putut face nimic altceva decat sa ma gandesc la el scriind, transcriind fragmente despre el din vechile mele jurnale intermitente, incercand sa deslusesc adevarul fragil al unor amintiri care m-au cutreierat in tot acest timp si care, stiam, urma sa se risipeasca inevitabil in tarziul cetos al memoriei. N-am numarat zilele, dar intamplarea a facut ca in cea de-a patruzecea sa ma simt impacat cu durerea mea, inseninat in tristete. A ramas aceasta meditatie despre viata lui, dar si despre acea parte din viata mea in care m-am straduit sa inteleg enigma intrupata de el. Enigma n-am inteles-o, dar am inteles altceva: ca el a fost, asa cum a fost si cum continua sa fie pentru mine, un dar.” (Matei Calinescu)


Carti similare cu Portretul lui m

Papillon

Papillon

de Henri Charriere

mai mult
Plicuri si portrete

Plicuri si portrete

de Norman Manea

mai mult
Astăzi a fost o zi bună

Astăzi a fost o zi bună

de Cristina Zarioiu

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

Oana (ReteteTV.ro)
Recenzii: 19
Carti citite: 69