Hotii de frumusete

scrisa de Pascal Bruckner

Hotii de frumusete de Pascal Bruckner Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Hotii de frumusete 20.3 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Trei
Autor (i): Pascal Bruckner
Traducator (i): Magdalena Popescu
Numar de pagini: 256 pagini
ISBN: 973-707-052-6
Anul aparitiei: 2005
Descriere: "Miracolul iubirii este ca aduna universul in jurul unei fiinte cate te incanta, oroarea iubirii este ca aduna universul in jurul unei fiinte care te inlantuie."

"Frumusetea e o fantana a vesniciei pe care timpul sfarseste prin a o distruge. Frumusetea nu prezinta nici un interes. Nu e decat acordul intamplator a unei majoritati cu privire la un anumit tip de fizionomie. E mai fecund sa o cauti acolo unde nimeni nu o vede ; in singular, in anormal, in vulgar chiar. "


Undeva, la granita dintre Franta si Elvetia, trei oameni pun la cale un complot impotriva frumusetii. Sa fie la mijloc doar izbucnirea halucinatorie a unei perversiuni sadice? Nici vorba. Avem de-a face cu o doctrina si aplicarea ei obstinanta: complotistii vad in frumusetea inegal distribuita o inechitate ce trebuie eliminata.

O viziune de apocalips? Mai degraba un basm filosofic si totodata scantaietor thriller ce dozeaza perfect suspansul, erotismul, teroarea. Pascal Bruckner stie sa planteze violenta anomaliei si cruzimea detaliului pervers intr-un discurs impecabil, inzestrat cu splendoare si rigoare logica.


Carti similare cu Hotii de frumusete

Scoala supunerii

Scoala supunerii

de Marina Anderson

mai multRecenzii

Gavrilut Roxana Gavrilut Roxana pe 2014-08-02 10:30:56 Rating:

’’ Frumuseţea e un capital care se delapidează în fiecare zi, şi frumoasele sunt nişte suverane aşezate pe un tron ce se clatină.’’
Lumea pe care Pascal Brukner o prezintă în ’’Hoţii de frumuseţe’’ arată, din păcate, societatea actuală. Frumuseţea este obiectul efemer de la care porneşte totul.
Să tresupunem că vă plimbaţi liniştiţi pe un câmp, când deodată v-aţi rătăci. Ajungeţi la...

Citeste mai mult

MissValery MissValery pe 2011-02-12 14:49:43 Rating:

Nu stiu altii cum sunt, dar eu am o lista de carti care ma asteapta, cuminti, sa le citesc. Pascal Bruckner nu se regasea pe aceasta lista pana de curand cand, din intamplare, am citit Hotii de frumusete si situatia s-a schimbat radical.

Pascal Bruckner (nascut pe 15 decembrie 1948, la Paris) este unul dintre cei mai cunoscuti romancieri si eseisti francezi contemporani,...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comentarii

ion adrian pe 01.09.2011 08:28:19

Excelenta propozitia lui Bruckner: "Multiculturalismul este rasismul celor anti-rasisti" -
Demna de propozitia pe care am comiso la 18 ani:
"Altruistul este egoistul a carui placere este placerea celorlalti"

In rest, este filozof si il gasesc ca scriitor cam didactic, dar azi se poarta incepand cu Eco(care este mare, foarte mare si ca stilist) si terminand cu de ce nu chiar cu Bruckner.


Laura pe 29.11.2010 14:06:57

Frumusetea este poate o lumina, dar una care sporeste bezna; ea ne ridica foarte sus si apoi ne coboara atat de jos incat ne caim ca ne-am apropiat de ea.Frumusetea e o fantana a vesniciei pe care timpul sfarseste prin a o distruge. Frumusetea nu prezinta nici un interes. Nu e decat acordul intamplator a unei majoritati cu privire la un anumit tip de
fizionomie. E mai fecund sa o cauti acolo unde nimeni nu o vede ; in singular, in anormal, in vulgar chiar.Imperfectiunea este mult mai seducatoare decat plicticoasa regularitate. O figura emotionanta este o asamblare de defecte armonios repartizate!- Accepta-ti varsta, lasa-ti altora mai tinere locul. Termina-ti viata in seninatate, nu starui in furia resentimentului.


andres pe 27.11.2010 23:29:50

Cum ar fi? :)

Trebuie sa recunosc ca ma asteptam la mai mult. Finalul a fost oarecum previzibil. Comparativ cu celalalte carti ale lui Bruckner pe care le-am citit asta e pe locul 3 (si am citit in total 3
:D )...


Laura pe 27.11.2010 17:21:49

Am terminat cartea dar actiunea ei inca ma urmareste! M-a surprins placut! Am ramas cu cateva citate extrem de frumoase :)


andres pe 25.11.2010 21:38:25

Eu mai am cateva pagini. Apare intr-una cate ceva care ma face sa o inchid si sa o las pe mai tarziu... Pfiuuuu!!!


MissValery pe 23.11.2010 13:02:33

O carte cum nu am mai citit de mult. Chiar mi-era dor de o poveste care sa ma tina cu sufletul la gura, care sa ma tina treaza, citind, pana la ore tarzii din noapte. Romanul "Hotii de
frumusete" mi-a starnit interesul si pentru celelalte titluri semnate de Pascal Bruckner.

Pe alocuri, mai ales spre final, povestea mi-a amintit de "Parfumul" lui Patrick Suskind, un alt roman pe care l-am citit in timp record pentru ca nu puteam sa il las din mana.

"Frumuseţea nu este o promisiune de fericire, ci o certitudine de dezastru", spune autorul. Oare? Pentru o perspectiva aparte asupra frumusetii, pentru citatele memorabile, pentru Paris,
dar mai ales pentru povestea captivanta, "Hotii de frumusete" este, dupa parerea mea, o lectura de neratat.


andres pe 16.11.2010 22:18:12

"Miracolul iubirii este ca aduna universul in jurul unei fiinte cate te incanta, oroarea iubirii este ca aduna universul in jurul unei fiinte care te inlantuie."


andres pe 15.11.2010 19:53:39

Dupa asta sa citesti Iubirea fata de aproapele, e geniala ;)


Laura pe 14.11.2010 21:07:37

Eu nu am mai citit nimic de el, dar imi place mult! Astept sa vad cum evolueaza actiunea :)


andres pe 14.11.2010 12:54:18

Stii care e faza, ca m-am obisnuit cu acel stil al lui Pascal Bruckner care te surprinde... asta astept acum, acea surpriza. Sunt curioasa ce va urma, cum va urma... :D


Laura pe 13.11.2010 15:24:29

Si eu am inceput-o si cel mai mult imi place ca inca nu stiu la ce sa ma astept :)


andres pe 11.11.2010 20:30:10

Am inceput cartea!!!
Sa vedem, sa vedem... :D


Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Ale.
Recenzii: 0
Carti citite: 115

Ioana
Recenzii: 0
Carti citite: 141

Mirabela
Recenzii: 0
Carti citite: 46