Votează cartea lunii februarie cu dragoste

de / January 4th, 2017 / 689 vizualizari

“Şi a găsit-o printre miile de oameni indiferenţi. I-a zărit mai întâi ochii verzi cu luminile calde şi moi. S-a cutremurat până în temeliile fiinţei lui, ca şi când i s-ar fi lămurit fulgerător toate misterele vieţii. Apoi li s-au încrucişat privirile şi din uimirea ei a înţeles că şi ea l-a recunoscut, deşi nu l-a mai văzut niciodată.” (Liviu Rebreanu, Adam și Eva)

Care este cea mai frumoasă carte de dragoste citită de voi până acum? De-a lungul timpului, am citit multe cărți de acest gen, însă niciuna nu mi-a rămas în minte (ca să nu zic în suflet) cum a reușit cartea lui Rebreanu, Adam și Eva. Citatul de mai sus este doar unul pe care îl am notat și care, prin doar câteva fraze, spune o întreagă poveste. Cartea am citit-o în urmă cu șapte ani. În ianuarie 2011 am scris despre ea (aici). Chiar și acum, după atâția ani, mă ia cu furnicături atunci când recitesc ce am scris, când îmi vin în minte senzațiile care m-au încercat la momentul respectiv.

Cărțile de dragoste, fie ele mai intense sau mai ușurele, au darul de a ne face să visăm, să plutim pe norișori, ne răscolesc și ne fac să privim în noi, să fim mai atenți la oamenii dragi din jurul nostru. Deja este o tradiție ca în februarie să avem ca temă dragostea, cărțile de dragoste să fie cele cărora le acordăm toată atenția. Luna trecută am primit propunerile voastre, iar patru dintre ele au intrat la vot. Una dintre ele va primi titlul de cartea lunii februarie.

Iată propunerile:

Colecționara de parfumuri interzise, de Kathleen Tessaro
Fata pe care ai lăsat-o în urmă, de Jojo Moyes
Oamenii fericiți citesc și beau cafea, de Agnès Martin-Lugand
Lumina Iubirii, de Jay Asher

Ați citit cărțile propuse? Se află pe listele voastre de lecturi? Care dintre ele v-ar plăcea să fie cartea lunii viitoare? Eu, recunosc, nu le-am citit încă, dar fiecare dintre ele mă atrage. Indiferent dacă le-ați citit sau nu, dacă vă atrage coperta, autorul etc., intrați pe site și votați una dintre cărți. Fiecare dintre voi poate vota o singură carte, o singură dată. Dacă vreți ca o anumită carte să primească cele mai multe voturi, invitați-vă și prietenii (cu like&share).

Cum votați? Simplu: intrați în club, vă logați în contul vostru și acordați votul uneia dintre cele patru cărți propuse.

Vreau să votez acum!

* Click pe titluri, mai sus, pentru a afla detalii despre cărți.
**Rămâneți alături de noi pentru a afla tema lunii MARTIE 2017!

# # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Postul precedent

4 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare

voteaza cartea lunii ianuarie 2021

Vot

Votează cartea lunii Ianuarie 2021

de / December 12th, 2020

A fost un an ciudat. A fost bun, a fost mai puțin bun. A fost un an al surprizelor, al dorului de familie și de prieteni, anul în care bucuriile au venit din lucrurile mărunte. Am ajuns, poate, să apreciem...

Citeste mai mult