umor de bibiotecar

Umor de bibliotecar

de / April 2nd, 2018 / 175 vizualizari

Faptul că unii librari au simțul umorului, o dovedește din plin colega noastră, Anca Zaharia, fost librar de profesie. Însă acest umor este din păcate anihilat de multitudinea de reguli scrise și nescrise de “bună cuviință” pe care ești obligat să le respecți, lucrând în acest spațiu. Ca urmare, nu prea vedem manifestații creative în librării, biblioteci sau alte tipuri de magazine de la noi din țară.

Nu sunt sigură de unde provine această reticență, poate este vorba de mentalitatea specific românească, care include o frică teribilă și constantă: de gura lumii, de ieșirea din tipare, de pierderea clienților doar pentru că le pui în față ceva ușor diferit de decorul previzibil, neschimbat de zeci de ani. Deși cred că o bună parte din populație ar fi încântată să intre într-un loc cum sunt bibliotecile și să vadă aceste “semințe” de creativitate, care ar putea să ne scoată din monotonie și să ne facă să revenim cu (și mai multă) plăcere în locul respectiv.

Mie una mi-ar plăcea, fiind genul de persoană care caută umorul în orice context. Așa că mi-a venit ideea de a aduna o colecție de mesaje și aranjamente amuzante de prin alte țări, pe care librari cu imaginație și umor le-au pus în practică. Sper să vă înveselească!

1. Dacă internetul nu merge, întreabă bibliotecarul, are toate răspunsurile din lume! Ce, nu știați?

conexiune internet

2. Un loc care oferă consolare pentru toți cei care și-au văzut personajele principale trecând în lumea celor drepți (pentru a evita spoilerele, nu vă uitați la coperte! Îmi pare rău, v-am avertizat…)

carti cu personaje RIP

3. Dacă nu-ți amintești titlul unei cărți, măcar e bine să-ți amintești culoarea coperții zic:

coperta albastra

4. Acum știm adevărul. Să evităm acest dezastru și pentru Homo Sapiens!

Dinozaurii nu citeau. Așa au dispărut.

Dinozaurii nu citeau. Și au dispărut.

5. Un bibliotecar cu simțul umorului. Idee pentru birourile înalte. “Cu ce vă pot ajuta?”

Palarie panda

6. Un mic test pentru a te lămuri dacă trebuie sau nu să începi o carte nouă.

test citit

Ai nevoie de o carte nouă? NU – Probabil greșești. DA – Împrumută alta!

7. Mi-aș fi dorit să văd asta într-o bibliotecă, înainte de a mă trezi că tai ceapă în loc să citesc…

Nicolas Spaks servetele

8. O idee mai mult decât utilă, din punctul meu de vedere: expunerea primei fraze din carte. O mostră din fiecare roman, pe care o poți degusta pe loc înainte să decizi să cumperi cartea. Știu că oricine poate deschide cartea de pe raft ca să citească (mai puțin pe cele aflate în țiplă), dar parcă altfel arată acest decor…

Fraze de debut

9. Genul literar: mister. Și atât.

Genul mister

10. Cititorii înrăiți, dar și bibliotecarii, știu că altfel se simte una… cu multe pagini! Mai multă acțiune, mai multe personaje, intrigă mai complexă!
Carti groase

 

Cover: pinterest.com
Imagini: www.bookbub.com

# # # # # # #

Silvia

Silvia este o cititoare si o visatoare, dar suficient de ancorata in realitate cat sa observe frumusetea din jur si sa scrie despre ea. Considera ca orice carte citita ofera o experienta valoroasa, iar imaginatia este un mijloc de transport sigur catre lumile ascunse in carti.

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare