Testamentul lui Abraham, cea mai așteptată carte a anului 2017?

de / July 13th, 2017 / 5,341 vizualizari

La sfârșitul lui 2015, am cumpărat Biblia pierdută pentru a o face cadou unui prieten. Am citit-o în câteva zile, și nu pentru că eram atrasă neapărat de subiect, ci pentru că am citit prima pagină și nu m-am mai putut opri. Povestea m-a ținut prinsă de la prima și până la ultima pagină. La scurt timp după această lectură, am aflat că autorul avea în lucru o altă carte cu același personaj, profesorul Charles Baker. Abia aștept, mi-am spus.

Și așteptarea a luat sfârșit! În această toamnă vom putea citi Testamentul lui Abraham, prequel al cărții care a doborât toate recordurile, Biblia pierdută (peste 100 000 de exemplare vândute). Cartea, al doilea roman al lui Igor Bergler, va fi publicată de Editura Litera.

Curiozitatea mea e și mai mare, cu atât mai mult cu cât am aflat următoarele: “Autorul revine în atenția cititorilor cu un roman și mai palpitant și surprinzător: conspirațiile sunt și mai teribile, misterele și mai adânci, secretele și mai întunecate, ritmul și mai amețitor.  Piesele de puzzle care o alcătuiesc, referințele culturale ascunse în plină vedere – de cele mai multe ori în cheie parodică – și inteligența diabolică a construcției fac din lectura ei o experiență absolut unică.”

Sinopsis

“Ceea ce s-a pierdut ne-ar putea salva de ceea ce avem deja”

Charles Baker, profesor la Princeton și fost șef de campanie al președintelui SUA, își descoperă asistentul ucis cu bestialitate în campusul universității. Pornind pe urma indiciilor lăsate de acesta, profesorul află că tânărul său colaborator descoperise un adevăr îngrozitor despre cel mai important președinte american, Abraham Lincoln. Un adevăr atât de exploziv, încât scoaterea sa la iveală ar putea schimba istoria Americii și a întregii lumi. Oare va reuși profesorul să îi oprească la timp pe cei care vor să ascundă acest secret chiar cu prețul a numeroase vieți? La capătul unui drum presărat cu pericole și cu răsturnări de situație neașteptate, Baker descoperă nu doar secretul lui Lincoln, ci și locul unde se află cea mai valoroasă comoară a omenirii.

De ce a abolit Lincoln sclavia? De ce a demisionat papa Ratzinger? Cum a ajuns Trump la putere? Unde a dispărut Biblioteca din Alexandria?

Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care răspunde Testamentul lui Abraham.

Testamentul lui Abraham e un omagiu adus cărților, tuturor cărților, de la poemele lui Homer până la povestirile metafizice ale lui Borges, într-o lume tot mai sufocată de o cultură a imaginilor nesfârșite și goale de conținut care ne agresează în fiecare secundă. Nu numai că o imagine nu face cât o mie de cuvinte, după o expresie stupidă care se tot repetă papagalicește, ci, din contră, o mie de imagini nu fac cât o vorbă a lui Cervantes sau a lui Rabelais sau a lui Umberto Eco.” – Igor Bergler

Nu știu dacă aceasta este cea mai așteptată carte a lui 2017, dar, cu siguranță, eu abia aștept să pun mâna pe ea, să fiu altături de Charles Baker în noile sale aventuri.

Mai jos puteți urmări trailerul cărții, iar fanii pot afla noutăți în avanpremieră de pe pagina de Facebook a cărții și de pe site-ul autorului.

*Cartea va putea fi precomandată începând cu 1 septembrie, iar de la 1 octombrie va fi disponibilă în librăriile din toată țara.

# # # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare