Tema lunii august: literatura pentru toți

de / June 13th, 2018 / 102 vizualizari

E o vorbă care spune că ”românul s-a născut poet”. Doar că nu se aplică doar la români și nu se rezumă doar la poeți. Pare că acum e mai simplu ca niciodată să devii scriitor, mai ales daca vii dintr-o zonă care ți-a conferit deja vizibilitate și adulație publică.

Exemple avem nenumărate, dar, surprinzător sau nu, nu toate sunt maculatură. Să ne amintim doar că, în 2016, premiul Nobel pentru Literatură i-a fost oferit îndrăgitului… compozitor și interpret Bob Dylan. Motivația juriului: “Bob Dylan a scris o poezie pentru ureche”, sunt cuvintele Sarei Danius, secretarul general al Academiei suedeze.

Dar să nu picăm nici în extrema cealaltă: nu toți cei convertiți în scriitori sunt demni de Nobel sau alte premii literare. Toți merită, însă, șansa de-a intra la votul pentru cartea lunii August. Fiindcă da, în August vom citi cărți scrise de diferite persoane publice (actori, manechine, politicieni, cântăreți, regizori, etc.) care au decis să-și îmbăieze talentul în apele învolburate ale literaturii. Dacă le-a ieșit sau nu, dezbatem la momentul potrivit. Adică după ce primim propunerile voastre pentru luna August și alegem cele patru cărți care vor intra la vot.

Cum propuneți o carte? Dacă titlul la care v-ați gândit nu este de găsit pe site, lăsați-ne un comentariu (aici sau pe Facebook), trimiteți-ne un mail sau apăsați pe Propune carte, în partea stângă. În schimb, dacă volumul pe care doriți să îl recomandați este deja pe site, apăsați pe butonul Propune această carte de sub volumul respectiv.

Între timp, votați cartea lunii Iulie: SerialReaders.com!

Foto: pexels.com

# # # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare