În septembrie ne întoarcem la școală. Votați cartea lunii!

de / August 4th, 2016 / 292 vizualizari

A trecut mai bine de un sfert de secol (vai, cum sună asta!) de când am pășit pentru prima dată în curtea școlii. Îmi tremurau genunchii de emoție, dar îmi purtam cu mândrie uniforma pestriță și ghiozdanul imens. De fapt, eram eu prea mică, prea slabă, prea emotivă. Înainte de a intra în școală am privit spre copacii din jur. Erau castani. Aceea a fost imaginea pe care am luat-o cu mine în școală, în sala de clasă și de care m-am agățat an de an. Septembrie nu e despre școală, îmi spuneam, este despre cărțile citite în vacanță și despre castanii care mă așteaptă și îmi urează să am un an bun. Și anii mi-au fost buni.

Am ales pentru acest septembrie o temă care să ne aducă aminte de primul clopoțel, o temă care să ne întoarcă pe băncile școlii și să ne zgândăre simțurile de cititori în serie. Pentru mulți dintre noi, acela a fost momentul zero, cel în care am descoperit iubirea pentru cărți. V-am invitat să ne propuneți titluri pentru o programă școlară cum nu mai e alta și propunerile au venit. Dintre ele, patru au intrat la vot, iar la finalul lunii vom afla care este cartea lunii septembrie.

Iată propunerile:

Cișmigiu & Comp., de Grigore Băjenaru
Cuore, de Edmondo de Amicis
Elevul Dima dintr-a șaptea, de Mihail Drumeș
Pânza Charlottei, de E.B. White

Care dintre cele patru cărți credeți că merită titlul de cartea lunii? Dacă veți spune că toate, nu vă vom contrazice, însă nu putem avea decât o singură carte a lunii. Acordați votul uneia dintre cărți și haideți să povestim despre ele. Le-ați citit? Când le-ați citit? Care sunt amintirile care vă leagă de aceste titluri? Le veți citi/reciti? Credeți că ar trebui introduse în programa școlară? Eu vă aștept răspunsurile mai jos, în zona de comentarii. În legătură cu votul, nu e obligatoriu să fi citit o carte sau alta pentru a o vota. Cartea care va primi cele mai multe voturi va fi cartea lunii septembrie.

Cum votați? Simplu: intrați în club, vă logați în contul vostru și acordați votul uneia dintre cele patru cărți propuse. Chemați-vă și prietenii pentru a oferi cărții preferate cât mai multe voturi.

Vreau să votez acum!

*Dacă sunteți curioși în privința cărților propuse, vă invităm să aflați mai multe detalii dând click pe titluri, mai sus.

**Rămâneți alături de noi pentru a afla tema lunii octombrie!

# # # # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare

voteaza cartea lunii ianuarie 2021

Vot

Votează cartea lunii Ianuarie 2021

de / December 12th, 2020

A fost un an ciudat. A fost bun, a fost mai puțin bun. A fost un an al surprizelor, al dorului de familie și de prieteni, anul în care bucuriile au venit din lucrurile mărunte. Am ajuns, poate, să apreciem...

Citeste mai mult