cea mai frumoasa carte

Recomandă-mi o carte, cea mai frumoasă carte din lume

de / July 19th, 2018 / 1,281 vizualizari

În urmă cu mai bine de zece ani, pe când am intrat pentru prima dată în lumea cărților, eram întrebată de prieteni dacă sunt plătită să citesc. Nu eram. Păi, și ce faci, mă întrebau. Le explicam că administrez situl – urc cărți pe site, schimb bannerele, pregătesc texte pentru machetele din reviste, dar că sunt la curent cu noutățile și citesc ce îmi atrage atenția, asta în timpul liber. Așa am intrat, oficial, în lumea cărților. Eram asistent marketing la un trust de presă, în cadrul unui proiect pe care l-am iubit din prima clipă – o librărie online.

În timp, de la asistent marketing am ajuns project manager. Și tare frumos a fost! Am învățat foarte multe în acea perioadă, ba chiar a fost perioada în care mi s-a plantat în minte ideea de club de carte online. Tot atunci am cunoscut-o pe Miss Valery și minunea s-a întâmplat. A apărut locul acesta minunat, locul nostru de joacă, care a crescut încet, încet, și a ajuns ce puteți vedea astăzi. Am spus mereu că totul se întâmplă cu un scop, ceea ce facem astăzi poate muta munții mâine. Dar, pentru ca munții aceia să fie mutați, avem nevoie de pasiune. Când pui pasiune în ceea ce faci, e imposibil să nu te bucuri de rezultate, să nu iasă așa cum trebuie. Atenție! Nu am zis “așa cum ți-ai dorit”, ci așa cum trebuie. De multe ori, dorințele noastre nu corespund întocmai cu ce avem noi nevoie. Așa că, ceea ce primim, e ce avem nevoie la un moment specific de timp.

De câțiva ani am ieșit din lumea cărților, nu mai lucrez în edituri, jobul meu nu mai are legătură cu cărțile. Pasiunea este totuși mai presus de orice. Serial Readers, locul acesta magic, este încă aici. Și poate nu reușim să vă bucurăm constant cu ceea ce citim, dar suntem mereu aici și răspundem cu drag atunci când ne scrieți. Nici nu mai știu când am scris ultima dată despre o carte, dar, foarte des, mi se cere să recomand cărți. Recomand cărțile pe care le citesc, recomand cu încredere cărțile pe care le citesc colegii mei. Nu cred că mi s-a întâmplat să nu găsesc o carte potrivită pentru cel sau cea care mi-a cerut o recomandare, iar asta e mare lucru. Simt o bucurie imensă atunci când cineva revine și îmi spune cât de mult i-a plăcut. A! Ultima dată am scris pe blogul personal despre TU (aici), iar zilele trecute cineva a scris (aici) că i-a plăcut cartea și îmi mulțumea pentru că am recomandat-o. Cum să nu mă bucur? Într-o lume ideală cred că aș fi un librar al naibii de bun (apropo de TU – wink, wink!), dar, din păcate, lumea ideală rămâne doar în capul nostru și, cu puțină imaginație, o aducem cât de aproape de ideal putem.

Cărțile ne ajută. Cu fiecare carte pe care o citesc, cu fiecare recomandare de carte, sunt mai aproape de lumea mea ideală. Nu voi ajunge la ea, uitați-vă câte cărți sunt în lumea asta!, dar din fiecare poveste învăț ceva. Învăț despre viață, despre frumos, învăț cum să scriu mai bine sau cum să nu scriu, învăț ce înseamnă bunătatea, iubirea, prietenia, învăț lucruri pe care, în subconștient, le știu. Dar, nu-i așa, avem nevoie din când în când să ni se arate calea pentru că ne cam lăsăm luați de val.

Recomandă-mi o carte, mi-a spus o prietenă. I-am recomandat și, câteva sute de pagini mai târziu, plângând, mi-a spus că a plâns. Și mai aveam puțin și plângeam și eu, din nou. Dar nu vă zic dacă chiar am plâns. Nu am avut martori. Ea era dincolo de monitor, la un capăt de chat. Mă bucuram că recomandarea mea i-a adus atâta bucurie, deși una înecată în lacrimi. În acel moment, am simțit că am recomandat cea mai frumoasă carte din lume. În acel moment, am simțit că acesta a fost scopul primului meu job, să ajung să ofer bucurie celor pe care îi cunosc.

Minunatele recomandări ale colegilor mei >>

Foto: Pexels.com

# # # # # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

3 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare