Poveștile colorate ale Anei Chiriac

de / January 27th, 2017 / 708 vizualizari

Se spune – iar noi credem cu tărie – că ai atâtea vieți câte cărți ai citit. Dacă vreți să trăiți și aievea viețile acestea, vă sfătuim să apelați cu încredere la Ana Chiriac – are harul de a aduce la viață povești, dar și de a făuri unele noi.

Știți sentimentul acela, când citiți o carte în 30 de minute, dar impactul ei este atât de puternic încât o purtați în suflet mult timp după terminarea lecturii? Așa și cu poveștile efemere ale Anei. Acestea se scriu pe piele, cu pigmenți strălucitori, și chiar dacă sunt menite a fi descifrate dintr-o singură privire, cu greu pot fi uitate.

Ana Chiriac este make-up artist, dar unul care a citit și citește în continuare cu aviditate, de câte ori timpul îi permite. Așa a luat naștere un proiect inedit, care îmbină dragostea pentru cărți cu pasiunea pentru machiaj și care propune o reinterpretare a unor personaje feminine celebre din literatură, după imaginația și viziunea Anei.

“Să pot să recreez fiecare femeie puternică, din orice carte citită, părea un proiect îndrăzneț, dar care mi-ar fi mângâiat sufletul. Și asta pentru că am două pasiuni, cărțile și makeup-ul, iar cele două s-au contopit perfect într-o idee nouă: personaje celebre feminine din literatură. Așa am ajuns să-i pictez buzele Julietei, să-i conturez ochii lui Scarlet O’Hara, să-i colorez obrajii doamnei Bovary, în propria manieră, în modul meu. Uneori îmi imaginez că Mary Poppins e fana pigmenților, iar Anna Karenina îmi cere să o dau cu ruj mat marsala. E modul meu de a uni două lumi, ce par atât de îndepărtate, dar care în sufletul meu se găsesc în același loc. Până la urmă, arta este liantul tuturor, nu-i așa?”

Mary PoppinsMary Poppins

Becky SharpBecky Sharp (Bâlciul deșertăciunilor)

Proiectul pare unul croit special pe măsura inimilor de cititoare cochete, așa că vă puteți imagina entuziasmul și chițăielile pe care le-a stârnit în clubul nostru. Nu îmi spuneți că voi nu v-ați visat niciodată în rolul eroinei din romanul preferat, că nu vă cred. Mie mi se întâmplă cu aproape fiecare carte citită, prin urmare, alegerea s-a dovedit a fi una imposibilă. M-am lăsat pe mâna Anei, iar la finalul sesiunii de magie, Miss Valery s-a transformat în Madame Bovary. Dar într-o Madame Bovary văzută prin ochii și culorile Anei, nu neapărat cea creionată de Gustave Flaubert. Și, trebuie să recunosc, după ce mi-a trecut șocul inițial și am început să recunosc imaginea din oglindă, nu aș mai fi ieșit din poveste. Mi-a plăcut la nebunie!

Voi ați “citit” poveștile Anei? Le găsiți pe pagina ei de Facebook (unde puteți să o și contactați, dacă vreți să vă scrieți propria poveste).

JulietaJulieta

Scarlet O'HaraScarlet O’Hara

Anna KareninaAnna Karenina

Doamna T (Patul lui Procust)

Madame BovaryMadame Bovary

# # # # # # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

4 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare