maraton de lectura

Maraton de lectură: 4 cărți pentru copii citite până la memorare…

de / December 8th, 2017 / 311 vizualizari

Afară plouă. Sau ninge. Sau e lapoviță. Chiar nu îmi dau seama ce e, cert e că vremea ne deprimă tare și ne-a dat total peste cap programul! Ne-am refugiat în pat, la căldură, numai noi doi, tati e plecat în delegație… și acum ce să facem? «Citecs, mami?» Cum să refuz o așa ofertă generoasă? Dar entuziasmul mi s-a transformat în ochi dați peste cap, suspine, groază, iar apoi în panică… căci am citit aceleași 4 cărți întruna și-ntruna… întruna și-ntruna… timp de 2 ore. Apoi ne-am mutat în baie, unde am citit… întruna și-ntruna… și am revenit în dormitor, și am continuat să citim… povești pe care acum le știm pe de rost… oh, God! Maraton de lectură! Dacă vedeți pe stradă pe cineva vorbind singur, spunând povești cu căpșuni, dalmațieni, extratereștri sau elfi, nu chemați salvarea, sunt doar eu, neauzindu-mi gândurile reale… mai bine îmi oferiți un pahar cu apă, să îmi spăl creierul încins de la atâta citit aceleași texte… oricât de minunate ar fi pentru copii!

Zana Capsunica. In lumina soarelui, de Stefanie DahleZâna Căpșunică. În lumina soarelui, de Stefanie Dahle

Căpşunica, zâna căpşunilor, are probleme: din cauza ploii abundente, ceainicul-căsuță s-a inundat, iar căpșunii ei dragi sunt afectați de atâta apă și stau trişti, cu capetele plecate. Însă zânişoara găseşte imediat o soluţie ca să le vină în ajutor: porneşte val-vârtej în căutarea unei noi căsuţe… unde cu toții își găsesc liniștea și viața merge mai departe în veselie!

La noapte o să mă visez cu aripioare de zână căpșunică, sunt convinsă, dorința mea dintotdeauna (NOT!) Cu certitudine voi fi o senzație!

 

 

O suta unu dalmatieni, de Dodie SmithO sută unu dalmațieni, de Dodie Smith

Dalmaţienii Pongo şi Missis duc o viaţă liniştită într-o casă minunată din Londra, împreună cu cei cincisprezece căţeluşi şi „oamenii lor de companie“, soţii Dearly. Dar, odată cu apariţia Cruellei de Vil, primejdia îi pândeşte la fiecare pas. Atunci când căţeluşii lor sunt furaţi, Pongo şi Missis ştiu că numai Cruella de Vil poate fi de vină și sunt nevoiţi să pornească într-o aventură plină de surprize pentru a-i recupera pe micuţi.

Nu e o surpriză pentru nimeni că povestea e cu happy end, nu? Nu e ca și cum nu am fi văzut filmul…

 

Lilia, prințesa elfilor, de Stefanie DahleLilia, printesa elfilor, de Stefanie Dahle

Lilia, mica prinţesă a elfilor, trebuie să se pregătească pentru marea sărbătoare a elfilor, unde va duce prăjituri cu miere și coronițe din flori. Doar că întâmpină dificultăți: nuferii de pe Lacul Fermecat nu-şi mai deschid florile şi din această cauză mieroșii nu au putut să culeagă miere, iar prietena ei, mica nimfă Fea, nu poate să părăsească apa lacului. Însă Fea îşi doreşte mult să meargă la sărbătoarea elfilor, așa că Lilia porneşte spre satul elfilor, pentru a afla de acolo cum ar putea să o ajute să-și împlinească dorința… însă soluția vine de unde nu se așteaptă: de la ea însăși!

Ca idee, să știți că și noi am încercat să facem în fel și chip orhideele să înflorească, dar tot numai când au vrut ele au dat boboci!

 

Urmel zboara spre luna, de Max Kruse si Gunther JakobsUrmel zboară spre lună, de Max Kruse și Gunther Jakobs

Urmel își dorește tare mult să ajungă pe lună, însă este descurajat de prietenii săi. Până când un extraterestru aterizează pe insula Titiwu! Urmel şi prietenii lui sunt în culmea fericirii pentru că li se dă șansa să zboare împreună cu el în nava spaţială până la Lună. Dar odată ajunși acolo… trec prin întâmplări la care nu s-ar fi aşteptat niciodată… în special Urmel!

Pe Urmel l-au îndrăgit și copiii de la clubul de lectură, așa că nu m-am mirat că și Greuceanu s-a atașat de el, dar nici chiar așa!

 

 

Simt o doză de sarcasm bântuindu-mă… dar îmi dau seama că sunt singura vinovată că al meu flăcău e obsedat de litere, cărți și citit. Și e poate cel mai frumos început ca cititor în serie! Acest viitor mi-l doresc pentru fiul meu, așa că vă invit să lecturați alături de cei mici cărțile lor preferate ori de câte ori își doresc. Dați-vă ochii peste cap dacă simțiți nevoia, suspinați, oftați, înjurați în gând, dar recitiți-le ce își doresc! Cu siguranță își vor aminti cu drag de aceste clipe petrecute împreună!

 

Comandă cărțile pe Elefant, aici, pe Libris, aici, și pe Cartepedia, aici>>

 SerialReaders.com folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile pe care le recomandăm, site-ul nostru primește un comision din partea retailerilor pe care îi promovăm. 

# # # # # # # #

Patricia Lidia

Inginer, femeie și mamă în viața reală, autor de texte pentru copii și jurnalist cultural neoficial în viața virtuală...

Un comentariu

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare