Lansarea Seriei de autor Gheorghe Craciun la Carturesti Verona

de / January 16th, 2015 / 147 vizualizari

Gheorghe CraciunVineri, 16 ianuarie, la ora 18:00, la ceainaria Carturesti Verona, va avea loc lansarea Seriei de autor Gheorghe Craciun, un nou proiect editorial Cartea Romaneasca, dedicat unuia dintre cei mai importanti scriitori romani contemporani.

Seria debuteaza cu volumele Acte originale/Copii legalizate (variatiuni pe o tema in contralumina) si Mecanica fluidului. Copertele celor doua volume sunt ilustrate cu desenele originale ale autorului. La evenimentul de lansare sunt invitati: Carmen Musat, Luminita Corneanu, Mircea Martin, Florin Iaru si Bogdan Ghiu. Moderator va fi Bogdan-Alexandru Stanescu.

Cu acest prilej va avea loc si vernisajul expozitiei „15 desene originale semnate de Gheorghe Craciun”, expozitie ce va putea fi vizitata in perioada 16 – 31 ianuarie 2015.

Seria de autor dedicata scriitorului Gheorghe Craciun apare sub ingrijirea criticului literar Carmen Musat si a fiicei autorului, Oana Craciun. Aceasta reuneste atat lucrari de proza, eseistica, publicistica, teorie si critica literara deja consacrate, cat si volume inedite, ramase in manuscris in arhiva sa.

Volumelor Acte originale si Mecanica fluidului li se vor adauga romanele Compunere cu paralele inegale, Frumoasa fara corp si Pupa russa, o editie revizuita a volumelor de publicistica Cu garda deschisa si Reducerea la scara, cartile de eseuri deja publicate In cautarea referintei si Teatru de operatiuni, precum si alte lucrari inedite (Lentila sferica, Operatii pe carti deschise, Mono-stereo).

Vor fi incluse in seria de autor lucrarile sale de teorie si critica literara Aisbergul poeziei moderne, „una dintre cele mai solide si innoitoare carti scrise la noi in ultimele decenii”, in opinia criticului si teoreticianului literar Mircea Martin si Doi intr-o carte (fara a-l mai socoti pe autorul ei). Fragmente cu Radu Petrescu si Mircea Nedelciu. Seria va fi completata de Trupul stie mai mult. Fals jurnal la Pupa russa (1993-2000), de volume de poezie si proza inedite, precum si de corespondenta si interviurile lui Gheorghe Craciun.

Fiecare volum contine o prefata semnata de Carmen Musat, o nota biobibliografica extinsa, un dosar critic pentru opera antuma si documente inedite din Arhiva Craciun.

# # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare