Unde sunt? > Acasa > Autori > Gheorghe Craciun

Biografie Gheorghe Craciun


Gheorghe Craciun Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Gheorghe Craciun
Data nasterii: 8 mai 1950
Locul nasterii: Tohanu Vechi, judetul Brasov
Biografie: Gheorghe Craciun (d. 30 ianuarie 2007, comuna Tohanu Vechi, judetul Brasov) a fost un romancier si teoretician literar roman. A fost profesor universitar de teoria literaturii la Facultatea de Litere a Universitatii din Brasov.

A urmat liceul la Sighiaoara, absolvind in 1969, apoi a absolvit Facultatea de Filologie a Universitatii din Bucuresti. In timpul facultatii frecventeaza cenaclul studentesc de proza Junimea, condus de Ovid. S. Crohmalniceanu si in anii 1970-1973 infiinteaza revista de perete si cenaclul Noii, alaturi de colegii sai de generatie Gheorghe Ene, Ioan Flora, Ioan Lacusta, Mircea Nedelciu, Constatin Stan, Sorin Preda. Devine profesor de literatura romana in comuna Nereju (1973-1975), si apoi Tohan Blocuri (1974-1990). Din 1990 este profesor la nou infiintata Facultate de Litere a Universitatii din Brasov. In anul 2002 devine doctor in litere la Universitatea din Bucuresti, cu o teza despre Dimensiunea tranzitiva a poeziei moderniste si postmoderne din Romania.

Debutul sau publicistic are loc in revista Luceafarul cu poezie. Debuteaza editorial in 1982 cu romanul Acte originale. Copii legalizate.

Carti publicate de Gheorghe Craciun

Pupa russa Pupa russa

Rating:



Poll

Votati cartea lunii!