Pupa russa

scrisa de Gheorghe Craciun

Pupa russa de Gheorghe Craciun Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Pupa russa 29.25 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Art
Autor (i): Gheorghe Craciun
Numar de pagini: 480 pagini
ISBN: 978-973-124-131-9
Anul aparitiei: 2007
Descriere: Un roman "cu viscerele la vedere", Pupa russa are in centru un personaj feminin - Leontina Guran -, a carui devenire in lumea comunista din Romania e urmarita etapa cu etapa: de la fetita care, impreuna cu alti copii, gaseste o parasuta la fata obsedata de numele ei si de baiatul din numele/fiinta ei, de la copila din caruta bunicului Tase la eleva care se lasa in voia ritualurilor promiscue din internat, de la secretara UTC la securista fara voie sau de la Leontina-irezistibila seducatoare la Leontina-cea-fara-de-iubire, Leontina-sotia, Leontina-mama care-si respinge copilul si apoi femeia ucisa in conditii suspecte etc. LeonTina este facuta din povestile, din marturiile, din spusele altora, din amintiri, din jocuri de cuvinte, din compuneri scolare. Deriva existentei sale este retraita de autor din dorinta de a iesi din natura sa masculina si din prejudecatile ei pentru a afla "ce inseamna sa imbraci, scriind o carte, pielea celeilalte naturi".

O carte in care Gheorghe Craciun da marimea deplina a posibilitatilor sale artistice si imaginative.

Romanul Pupa russa a primit Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania pentru Proza (2004) si Premiul pentru Proza al revistei Cuvantul (2004).


Carti similare cu Pupa russa

Fram, ursul polar

Fram, ursul polar

de Cezar Petrescu

mai mult
Disparitia lui richard taylor

Disparitia lui richard...

de Arnaud Cathrine

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Ilenush
Recenzii: 0
Carti citite: 46