La multi ani , bucurii

La mulți ani nouă și vouă, cititori minunați!

de / May 25th, 2017 / 338 vizualizari

A mai trecut un an peste noi, un an cu povești, cu zâmbete, cu oameni dragi alături. Da, despre voi este vorba, cei care ne citiți. La aniversarea trecută vă povesteam despre cum a apărut Serial Readers (aici), care ne-a fost drumul, despre micile noastre bucurii…

Anul acesta voi lăsa trecutul în urmă și voi privi nu spre viitor, ci spre ACUM. Avem prostul obicei de a ignora bucuriile prezente pentru că suntem prinși fie în trecut, de care ne plângem sau pe care îl lăudăm mai mult decât e necesar, fie în viitor, către care privim cu atâta sete că uităm să apreciem ceea ce avem.

Visez și eu la viitor, da. Visez ca Serial Readers să fie cel mai mare club de carte de la noi, visez ca fiecare cititor să fi auzit de Serial Readers, să aibă cont pe site, să ne împărtășească impresii despre cărți, visez ca cititorii să ne poarte insignele și tricourile, visez ca în toate postările book-related să apară hashtagul #proudserialreader… Într-un viitor ideal, toate acestea sunt posibile. Dar, dacă ar fi să rămân pe acel norișor, m-aș mai putea bucura de ACUM? Cu siguranță, nu.

Haideți să vă spun ce înseamnă pentru mine ACUM…

În fiecare dimineață, înainte de a-mi bea cafeaua, intru pe site și blog, verific dacă sunt comentarii și/sau recenzii noi, dacă s-a publicat articolul editat cu o seară în urmă, verific notificările de pe Facebook și Instagram, arunc un ochi în grupul Serial Readers. Atunci când e necersar un răspuns imediat, răspund, altfel îmi notez mental să revin mai târziu cu răspunsuri, comentarii, aprecieri. Din Serial Readers îmi încarc bateriile în fiecare zi.

Acum este momentul în care citesc un articol nou, lăsat draft de unul dintre colegii mei, acum este momentul în care citesc o nouă recenzie publicată pe blog, acum este momentul în care cineva, o persoană pe care o văd pentru prima dată, îmi privește insigna și îmi spune că știe situl, că se inspiră din recomandările de acolo. Acum este momentul în care sunt copleșită de aprecierile primite pe Instagram sau de comentariile primite pe grup sau la vreo postare oarecare legată de o carte. Acum este momentul în care cineva îmi cere o recomandare pentru că “am văzut că tu citești mult și ai prieteni care citesc și ei”. Acum este momentul în care un cititor lasă un mesaj pe pagina de FB a Serial Readers și ne atenționează că e ceva în neregulă cu blogul și apoi revine și ne confirmă că s-a rezolvat. Acum e ziua asta minunată în care mă sună curierul să mă anunțe că “am un pachet de la editura…”, iar gândul meu zboară repede la recuzita pentru foto, la cadre și, nu în ultimul rând, la mirosul minunat de carte nou tipărită. Nu îmi permit să mă gândesc la titluri pentru că, din păcate, nu le pot păstra pe toate. Este poate singurul neajuns al lui acum, lipsa timpului.

La multi ani , bucurii

Acum este despre bucuria pe care mi-o aduce acest loc virtual numit de noi club de carte. Chiar în timp ce scriu acest articol, mă încearcă o bucurie pe care nu o pot descrie în cuvinte. Gândul că va fi cineva care îmi va citi gândurile așternute aici, îmi face inima să bată mai repede. Tu, cititor drag, ești cel (sau cea) care îmi aduce bucurie. Cei care ne-au citit de-a lungul timpului, cei care au revenit aici, pe blog, sau pe site, ne-au dat putere să mergem mai departe.

Sunt 8 ani de când păstrăm tradiția: cartea lunii, votul și tema propunerilor, 8 ani de când, lună de lună, ne reinventăm. Am reușit (sper eu!) să nu ne repetăm, am găsit mereu inspirație pentru articole noi, teme diverse și voi ați revenit. Voi ne-ați confirmat că facem bine ce facem aici.

Cu ocazia aniversării noastre, 8 ani minunați, vă invit să vă gândiți câteva minute la acum. Ce este ACUM pentru voi? Eu aș mai adăuga câteva linii de ACUM, dar mă voi rezuma la trei (nu neapărat legate de Serial Readers):
– recitesc pasaje dintr-o carte care m-a impresionat,
– pisica mea tocmai a făcut trei puiuți adorabili (la momentul publicării articolului vor avea, cel mai probabil 2 sau 3 zile),
– pe biroul colegei e un buchet de bujori.

Astăzi se împlinesc 8 ani de citit în serie. Astăzi vă mulțumesc pentru că ne sunteți alături și vă doresc mulți ani de lecturi minunate, așa cum îmi doresc mulți ani alături de colegii mei, să creștem și să vă bucurăm cu povești de neuitat!

Foto: Pexels.com

# # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

2 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare