Jurnal de Gaudeamus

de / November 23rd, 2012 / 306 vizualizari

Nu as putea sa spun a cata editie de Gaudeamus este pentru mine. Asa cum nu as putea sa tin evidenta cartilor cumparate sau ai oamenilor frumosi pe care i-am cunoscut de-a lungul timpului la acest minunat targ de carte.

Da, minunat, am zis-o si o repet. Iubesc Gaudeamus cu tot ceea ce inseamna el: puzderie de carti, oferte tentante, aglomeratie, lansari, miros de tipar, interactiune, regasiri, descoperiri, sacose pline, oboseala, economii spulberate.

Gaudeamus 2012

Mi-am luat zi libera de la munca special pentru Gaudeamus. Si tot special pentru targ, mi-am luat buna dispozitie, rabdarea si… fotograful (a se citi Andreea Ban) la mine. A fost o zi plina de carti si de oameni deosebiti, exact asa cum mi-am dorit.

M-am intalnit cu persoane dragi, pe care le revad de fiecare data la astfel de evenimente. Am reusit sa pun un chip (tanar) celor cu care pana acum corespondasem doar prin e-mailuri si m-am bucurat sa vad dedicarea cu care vorbesc despre carti si ceea ce fac. M-am abtinut cu greu sa nu imi cumpar toate cartile pe care mi le-as fi dorit si m-am bucurat sa vad ca al nostru club al cititorilor in serie incepe sa fie din ce in ce mai cunoscut.

Nu am ratat ocazia de a mai schimba cateva vorbe cu Simon Toyne si de a face cunostinta cu Vasile Andru. Am admirat furnicarul de jos (sa vedeti ce o sa fie in weekend!) de la nivelul de sus, unde nu batea vantul, dar nici prea soare nu era, daca intelegeti ce vreau sa spun. Din impresiile schimbate cu expozantii, se pare ca editia de anul acesta este putin mai slaba decat cele din anii precedenti. Probabil lumea a ales sa profite de ofertele Black Friday din alte parti, desi reducerile substantiale s-au aplicat si in cazul cartilor. Nu va mai zic de volumele la 5, 7, 10, 15 lei. Acestea sunt deja o obisnuinta a targurilor de gen. Doar titlurile variaza, dar nu semnificativ.

Si, apropo de titluri, am fost surprinsa sa constat ca lipsesc unele carti din oferta editurilor. De exemplu, “O vara fara barbati” de la Polirom, desi este o aparitie recenta, a fost de negasit. Am fost sfatuita politicos sa incerc la librarii. La fel si cu “Le divorce” (carti pentru fete, stiu) de la Leda, doar ca in acest caz mi s-a promis ca daca trec in weekend, o s-o gasesc. Se pare ca a fost vorba despre o scapare, intrucat aparea pe lista, dar nu si pe rafturi. O apreciez pe doamna binevoitoare care a incercat sa ma ajute si, dupa ce a rascolit toate cartile, a inceput apoi cu telefoanele ca sa dea de urma cartii cu pricina. Tot de apreciat este si una dintre doamnele de la editura All, care, cand mi-a vazut teancul de carti, m-a sfatuit sa ma duc si sa fac rost de 3 cupoane de reducere, spunandu-mi ca as putea sa imi mai cumpar cel putin o carte cu banii economisiti astfel.

In concluzie: nu stiu cum faceti, dar trebuie sa treceti pe la Romexpo zilele astea. Va garantez ca o sa plecati cu cel putin o carte de acolo. Si, cine stie, poate chiar ne vom intalni printre standuri. Uitati-va dupa o fata cu multe sacose in brate. Sunt sanse mari ca eu sa fiu aceea.

P.S.: Nu uitati sa ne spuneti si noua ce carti v-ati luat si cum vi s-a parut atmosfera.

# # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Un comentariu

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare