În decembrie citim în serie. Votează cartea lunii!

de / November 4th, 2016 / 365 vizualizari

Care este ultima serie pe care ai citit-o?, m-a întrebat colega mea. Pe care o citesc, vrei să spui. Am citit primele două volume din Miss Peregrine și abia aștept să pun mâna și pe al treilea, am zis. Atunci când am citit prima carte nu știam că face parte dintr-o serie. Probabil aș fi așteptat să apară toate trei volumele înainte de a intra în poveste. Prefer ca seriile să fie complete, să nu fac pauză între cărți. Pauzele lungi duc, știți voi, la uitarea unor scene importante și timpul e prea scurt (cărțile prea multe) pentru a reveni la o poveste doar pentru a înnoda firul acțiunii. Întrebarea mea este: câți dintre voi citiți serii? Îmi place să descopăr autori noi, să experimentez genuri diferite, să fiu surprinsă de alte și alte povești. Din acest motiv evit pe cât posibil seriile, nu vreau să-mi blochez mult timp într-o singură lume. DAR, pentru că este un mare dar aici, în momentul în care o poveste îmi place mult mult de tot, îmi doresc să aflu ce se întâmplă mai departe. Vreau o continuare, vreau să revin în acea lume pentru a fi alături de personajele preferate. Mă contrazic, nu-i așa?! Nu vreau să citesc serii, dar vreau ca acele cărți care îmi plac să fie serii. Un exemplu pe care vi-l pot da e Fata cu toate darurile. Știam că nu e serie, am citit-o cu mare entuziasm, iar la final am căutat informații despre carte, despre autor, în speranța că poate autorul are de gând să continue povestea lui Melanie.

Trecând peste introducerea nu foarte scurtă (mă ia valul când vorbesc despre cărți), vreau să vă anunț cele patru cărți intrate la vot. După cum v-ați putut da seama, tema lui decembrie este legată de serii: citim în serie (și la propriu și la figurat). Am primit cu mare interes propunerile voastre și patru dintre ele au intrat la vot. La finalul lunii vom afla care dintre ele va fi cartea lunii decembrie. Rezultatul depinde de voi, de voturile voastre!

Iată propunerile:

Silozul, de Hugh Howey
Orașul oaselor, de Cassandra Clare
Lupta mea. Moartea unui tată, de Karl Ove Knausgard
Chemarea cucului, de Robert Galbraith

Dacă citiți serii, dacă propunerile voastre se află printre titlurile de mai sus sau dacă vi se par, pur și simplu, interesante, vă invit să votați. Puteți acorda un sigur vot unei singure cărți. Votul tău, cititor în serie, va duce cartea pe care o preferi mai aproape de titlul de cartea lunii decembrie. Eu vă invit să îmi spuneți pe care ați ales-o și de ce. Argumentele voastre pot influența și alți cititori.

În continuarea întrebării de mai sus, câți dintre voi citiți serii, vă mai întreb și care este ultima serie pe care ați citit-o (curiozități de cititor!)?

Cum votați? Simplu: intrați în club, vă logați în contul vostru și acordați votul uneia dintre cele patru cărți propuse. Chemați-vă și prietenii pentru a oferi cărții preferate cât mai multe voturi.

Vreau să votez acum!

* Click pe titluri, mai sus, pentru a afla detalii despre cărți.
**Rămâneți alături de noi pentru a afla tema lunii IANUARIE 2017!

# # # # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare