tristetea femeilor frumoase

Fii printre primii cititori ai celei mai noi cărți semnată de Andrei Ruse, “Despre tristețea femeilor frumoase”

de / February 25th, 2019 / 536 vizualizari

Editura Hyperliteratura a demarat o nouă campanie de crowdfunding în vederea publicării volumului de povestiri “Despre tristețea femeilor frumoase” semnat de Andrei Ruse.

Am citit prima carte a lui Andrei, Soni, încă de la apariția ei. Am citit și a doua ediție. Pe a treia am oferit-o cadou unei prietene de peste mări și țări. Am citit și iubit Zaraza (frumoasă, Zaraza). Am recomandat cărțile prietenilor și mi-au mulțumit pentru lecturile superbe. Nu am citit Dilăr pentru o zi, dar am auzit că e o carte foarte bună. Ce alte motive îmi trebuie pentru a vă recomanda de pe acum cea mai nouă carte a lui Andrei Ruse? Poate titlul, poate coperta, poate chiar una dintre cele zece povestiri pe care am citit-o și care mi-a plăcut enorm. Nu am nici cel mai mic dubiu că acest volum va fi impecabil, că-și va ține cititorii prinși în povești și că, la final, mă voi lăuda că îl cunosc pe autor.

Despre tristețea femeilor frumoase adună zece povești fantastice, „la marginea viselor”, cum le-am numit, pe care le-am scris în ultimii patru-cinci ani. Cartea poate fi precomandată de site-ul Sprijina.ro, iar prin implicarea fiecărui cititor pot strânge sumele necesare publicării ei.

Am scris aceste povești inițial mai mult ca un exercițiu prin care să-mi țin în forma „mâna”, în golul tot mai persitent care s-a născut între publicarea ultimului meu roman și începerea următorului. Nu am avut ideea unei cărți unitare, iar din cauza diversității lor, până nu demult, îmi părea că nici nu se pot uni vreodată între paginile unui singur proiect. Unele au pornit ca scenarii, altele ca idei concrete pentru câte un roman de sine stătător, însă tot revăzând aceste schițe și, pasionat în ultima perioadă de întoarcere către povestire, mi-am dat seama că toate poartă ca subiect central frumusețea femeilor și, în balanță, povara și nefericirea lor sau, din contră, misterele și pasiunile „provocate” de aceasta.

Am avut în minte apoi titlul Despre tristețea femeilor frumoase când scrisesem deja mai bine de jumătate dintre aceste povești și mi s-a părut că el descrie perfect oricare dintre ele. Și am păstrat aproape în fiecare acea doză de magie în care „firescul” se pierde oricând de normalitate și logică, transformându-se mereu într-o altă realitatea. Nouă, dar la fel de palbabilă ca și cea premergătoarea ei.” – Andrei Ruse

Vă recomand să citiți una dintre povestiri, aici: Misterioasele dispariții din Arondismentul XII.

Despre campania de crowdfunding demarată de Hyperliteratura, puteți citi aici: Despre tristețea femeilor frumoase.

Dacă alegeți să susțineți acum acest proiect, precomandând „Despre tristețea femeilor frumoase”, veți face parte din echipa care va da naștere acestei cărți. Veți putea primi cartea cu autograf, numele vostru poate apărea în carte, veți putea primi colecția de proză a editurii, puteți oferi cartea cu autograf prietenilor voștri etc. Voi alegeți ce pachet vi se potrivește. Este unul chiar și pentru companii.

Foto: Pixabay.com

# # # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare