O simpla favoare

Fă-mi o favoare, o simplă favoare

de / October 29th, 2018 / 790 vizualizari

You can get close to her, but you never quite reach her. She’s like a, beautiful ghost.

Până la acest film, răspunsul meu era mereu același: întâi se citește cartea, apoi se vizionează filmul. Se știe că filmul este un rezumat al cărții, nu poți cuprinde câteva sute de pagini în doar două sau trei ore de film, e imposibil. A simple favor (O simplă favoare), mi-a arătat că se poate și altfel. Că este foarte OK să vezi filmul, să te obișnuiești cu personajele, pentru ca apoi să deschizi cartea și să umpli golurile.

Iar dacă vă așteptați ca doar filmul să fie cel cu goluri, aflați că nu e chiar așa. Mi-ar fi plăcut ca finalul cărții să fie ceva mai exploziv, mai apropiat de cel din film. Poate că regizorul a realizat că povestea scrisă de Darcey Bell nu are cel mai inspirat final, așa că oferă personajelor unul pe măsură.

O simpla favoare

Între noi fie vorba, până să văd filmul nu am fost atrasă de carte. Mi-a picat în mâini acum ceva timp, la prima ediție (trad. O mică favoare), am răsfoit-o puțin, și am trecut mai departe. Sunt atâtea cărți care-și așteaptă rândul… Apoi am văzut trailerul filmului și gata. Știam că voi vedea filmul, știam că vor fi șanse foarte mari să dau o nouă șansă cărții. Vinovate sunt Blake Lively și Anna Kendrick, combinația perfectă de chic și inocent. Bine, inocența e mult spus, dar figura Annei te poate păcăli în câteva situații.

A simple favor, filmul (pentru că nu voi da detalii din carte), urmărește povestea lui Stephanie, o mămică vloggeriță care încearcă să afle adevărul despre dispariția celei mai bune prietene. Cum ar putea fi prietenă Emily Nelson – o femeie fermecătoare, cu o carieră de invidiat și cu prea puțin timp chiar și pentru familie – cu Stephanie Ward – mama vloggeriță, casnică și deloc strălucitoare? Când la mijloc sunt copiii și binele lor, orice e posibil. Mai târziu vom afla că prietenia celor două a fost parte din planul măreț al unei minți diabolice. Dar, până acolo, drumul e presărat cu secrete, glumițe și martini din plin. Ziua în care Emily o roagă pe Stephanie să-i ia băiatul de la școală e punctul zero al acțiunii – momentul în care Stephanie își suflecă mânecile și se apucă de săpat. Ce va afla în timp ce se va avânta în trecutul lui Emily, vă las să descoperiți singuri.

A simple favor

M-am așteptat la multe de la film (thriller!), dar ce am primit a fost cu mult peste așteptări. Am râs cum nu mai râsesem de mult la cinema, și nu, nu este comedie, dar, spre deosebire de carte, filmul avea nevoie de ceva diferit, ceva care să descrețească frunțile, iar distribuiția a fost de ajutor. Am avut parte și de o serie de clișee, dar la final am ajuns la concluzia că au fost plasate… cu zâmbet.

Cine pe cine înșală, când, cu cine, cine moare, cum moare, cine minte, cine scapă, cine știe “cel mai secret” dintre secrete? Eu am aflat și tare mi-au plăcut răsturnările de situație. Apoi am citit cartea și am aflat mai multe secrete. Nu am mai râs ca la film, e drept, dar îmi puteam imagina chipurile personajelor din film și sunt tentată să pun un egal între cele două. Filmul și cartea se completează neașteptat de bine.

Dacă sunteți printre cei care v-ați delectat cu filmul și/sau cartea, vă aștept cu impresii. Ce v-a plăcut? Ce nu v-a plăcut? Care final vi s-a părut mai potrivit?

Comandă cartea pe Elefant, aici, pe Libris, aici, pe Cartepedia, aici sau
pe situl editurii Litera, aici>>

SerialReaders.com folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile pe care le recomandăm, site-ul nostru primește un comision din partea retailerilor pe care îi promovăm. 

# # # # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

6 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare