cărți

Cu capul în jos și picioarele în aer

de / January 18th, 2018 / 270 vizualizari

Un nou trend în materie de design interior câștigă teren mai ceva ca… era să zic iar de o carte nenumită de la noi, una în mai multe volume pe care mi-am promis să nu le mai amintesc de când le-am trash-uit public, argumentat și organizat, dar tot am pățit destule (online) din această cauză.

Așadar, moda asta despre care spun impune omului să nu mai stea, domnule, cu cotoarele cărților la vedere – ele fiind colorate, lucioase și mate, un curcubeu nebun pe care n-ai cum să-l expui în casă.

Dacă ați văzut, mai ales pe Instagram, poze cu rafturi întregi de bibliotecă în care cărțile stau invers, cu paginile gălbui la vedere, ei bine, atunci alea sunt, știți despre ce vorbesc! Cum povesteam eu în Jurnal de librar că așezase un nene cărțile de pe un întreg raft din librărie acum câțiva ani.

cărți

Iar eu, haterul absolut, suprem și cu coroniță, vin să iau apărarea acestor oameni, asta după ce am citit deja (prea) multe articole anti-oamenii aceștia care își pun cărțile invers din dorința de a mai reduce din sutele de nuanțe care, cine știe, poate că îi deranjau cam tare vizual.

Pentru că, lăsând snobismul de care ai nevoie ca să ții cărțile astfel sau să te duci la librărie și să ceri doi metri de cărți verzi care să se asorteze cu canapeaua sau ochii soțului (true story!), eu admir și invidiez deopotrivă pe oamenii, nu puțini la număr, din câte se pare, care acum sunt nevoiți să știe care carte e pusă a treia pe rândul al doilea de sus, ce carte e aia cu foile îngălbenite antic și care dintre cele subțirele e fix cea de care are nevoie când trebuie să plece în grabă.

Pe de altă parte, marele risc este că, nevăzând cum titlul urlă la tine zilnic de pe cotorul cărților necitite, nu mai simți presiunea de a citi ceea ce ai cumpărat nesilit de nimeni, spre propria desfătare literară. Dacă le pui invers, probabil nu le mai citește nici bunica.

Dar serios acum, dintre toate problemele, așezarea cărților în bibliotecile oamenilor e the big deal?

Dacă individului îi place cu capul în jos și picioarele în aer, cine sunt eu ca să judec preferințele monocrome?

 

Câteva idei de biblioteci pe Emag, aici>>

 SerialReaders.com folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile pe care le recomandăm, site-ul nostru primește un comision din partea retailerilor pe care îi promovăm. 

Foto: doreeweller.files.wordpress.com, Pinterest

# # # # # # #

Anca Zaharia

Iubitoare de cuvinte scrise și matroană la Ancazaharia.ro. Autoare a cărților „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar” și "Suicid" apărute la Herg Benet.

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare