Citate celebre, autori gresiti

de / August 2nd, 2011 / 260 vizualizari

Businessinsider.com face un top al celor mai celebre citate atribuite altor autori. Printre citate din filme, apartinand oamenilor politici sau sportivilor, s-a strecurat si un citat dintr-o binecunoscuta carte.

Este vorba despre faimosul “Elementary, my dear Watson” al lui Sherlock Holmes. In niciuna dintre scrierile lui Arthur Conan Doyle nu apare acest citat ca atare, ci doar pe bucati. Asa a fost cazul in romanul sau din 1893, The Crooked Man, cand atat “elementar”, cat si “dragul meu Watson” au aparut in acelasi dialog, dar nu combinate. De fapt, cel care a consacrat formula intreaga este faimosul umorist britanic P.G. Wodehouse in romanul sau Psmith Journalist, aparut in 1915. Personajul central, Rupert Psmith, este cel care rosteste, parodiindu-l pe Sherlock: “Elementary, my dear Watson”.

Lista completa o gasiti aici.

# # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Postul precedent

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare