Cartea pe care o asteptam de mult

de / October 26th, 2015 / 227 vizualizari

20151025_133126Am cautat o ocazie potrivita pentru a o cumpara. Dar se pare ca este una dintre acele carti care nu apare prea des la reducere si nu se gaseste intotdeauna pe stoc. Asadar, pentru ca de mult timp o doream, am ales calea simpla si dreapta.

Varianta unui ebook era exclusa, fiindca vreau neaparat s-o citesc in stil clasic, sa-i simt paginile si copertile. Curierul a intarziat cateva zile – parca nimic nu s-a aliniat pentru a intra usor in posesia ei, asa cum s-a intamplat cu alte carti – dar acum, in sfarsit e a mea, nou-nouta, asteptand sa-si indeplineasca rostul.

Probabil e pueril sa spui ca iubesti o carte inainte sa o citesti, dar au fost cateva lucruri care au declansat sentimentul de atractie pentru “Umbra Vintului” a lui Carlos Ruiz Zafon. Descrierea ei incepe cu fraza: “Ne aflam in Barcelona anului 1945”. Eu stiu ca nimic nu m-ar incanta mai mult decat sa vad prin ochii autorului unul dintre orasele mele preferate, intr-o perioada de timp despre care cunosc deja destule lucruri. Este o perioada istorica ce mi-a captat de mult interesul si curiozitatea prin evenimentele care au marcat-o, curiozitate legata mai ales de oamenii care au trait atunci.

Mai stiu ca a fost bestseller international, bucurandu-se de un succes imens peste tot in lume si a fost favorita mai multor premii literare. De asemenea, detalii din poveste si actiune pe care le-am prins din zbor, am simtit ca sunt pe placul meu. Nu in ultimul rand, recenziile Serial Readerilor, pline de cuvinte minunate la adresa cartii, m-au convins ca trebuie sa postez si eu una candva.

E greu sa laud o carte inainte sa o citesc, dar de data asta imi permit fac o exceptie. Am un presentiment ca nu voi fi dezamagita si imi doresc conditile perfecte pentru a ma transpune in aceasta poveste, caracterizata de toti ca fiind plina de mister, captivanta si cu o incarcatura mare de sentimente. Daca celelalte carti mi-au dovedit ca sunt grozave – sau nu – aceasta trebuie doar sa-mi confirme.

Ii urez bun venit “Umbrei vintului” in colectia mea de carti. Ne asteapta impreuna cel putin o lectura cap-coada.

# # # # #

Silvia

Silvia este o cititoare si o visatoare, dar suficient de ancorata in realitate cat sa observe frumusetea din jur si sa scrie despre ea. Considera ca orice carte citita ofera o experienta valoroasa, iar imaginatia este un mijloc de transport sigur catre lumile ascunse in carti.

Postul precedent

2 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare