Cartea lunii octombrie: Fundatia

de / October 1st, 2014 / 146 vizualizari

FundatiaCititorii de Science Fiction sa faca un pas in fata si sa ne spuna care sunt cartile lor preferate! Cu ajutorul vostru vom pasi intr-o zona care, recunosc, mi-e prea putin cunoscuta. Foarte urat din partea mea, stiu!

Luna aceasta avem o tema neabordata pana acum in clubul nostru, Science Fiction, tema pentru care iubitorii genului au ridicat ochii din povestile cu alte lumi pentru a propune si, mai departe, a vota favorita. Astfel, cartea cu cele mai multe voturi este Fundatia scrisa de Isaac Asimov si o vom numi mai departe cartea lunii octombrie.

Hari Seldon, intemeietorul psihoistoriei, prezice prabusirea Imperiului Galactic si instaurarea unei ere de barbarie care va dura treizeci de milenii. Cu ajutorul colaboratorilor sai, Seldon infiinteaza Fundatia Enciclopediei Galactice, a carei misiune este sa salveze cunostintele a 12 000 de ani de evolutie. Fundatia este exilata pe Terminus, o planeta de la marginea Galaxiei, de unde se implica mersul istoriei, transformand stiinta in religie, iar savantii in preoti care s-o raspandeasca in lumile Imperiului.

Avem o curiozitate (de fapt, mai multe): cati dintre voi ati citit aceasta carte, cati dintre voi ati devorat cartile lui Asimov? Cum vi s-au parut? Voi, cei care le-ati citit, sunteti pasionati de SF sau cititi acest gen ocazional? Voi, cei care nu ati citit Fundatia sau carti SF dar va tenteaza, veti fi alaturi de noi luna aceasta? Nu de alta, dar pregatim o surpriza! Revenim cu detalii in curand. Pana atunci va asteptam cu impresii – aici, in site, pe pagina noastra de Facebook.

Daca ati scris o recenzie, ne-o puteti impartasi pe site, aici.
PS. Daca nu aveti cartea Fundatia, o puteti comanda de pe Elefant.ro aici sau Libris.ro aici.

*Aceasta carte face parte din colectia Serie de autor Isaac Asimov a editurii Paladin“cea mai buna serie SF din toate timpurile”.

# # # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Un comentariu

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare