Cartea lunii noiembrie: Tess D`Urberville

de / November 3rd, 2013 / 124 vizualizari

Tess d'UrbervilleVa vine sa credeti ca este deja noiembrie? Am scris titlul acestui articol si gandurile au inceput sa-mi fuga aiurea spre inceputul anului. Parca ieri era ianuarie, apoi februarie… Acum e noiembrie. Cand a trecut timpul? Parca as vrea ca el sa zaboveasca putin mai mult, cel putin atunci cand avem de citit si povestit despre carti frumoase. In acesta luna minunata de toamna tema discutiilor noastre este adresata femeilor si, dintre cartile intrate la vot in octombrie, iata care este cartea lunii noiembrieTess D`Urberville scrisa de Thomas Hardy.

“Adevarul este ca, pentru oamenii epocii victoriene, personajele lui Hardy puteau sa para adevarati monstri. In realitate, existenta lor este, de cele mai multe ori, banala. Sunt oameni oarecare, cu defecte obisnuite: pot fi betivi, egoisti, violenti, pot fi ingrati cu cei care ii iubesc sau, dimpotriva, sa le atribuie insusiri nemaiintalnite celor de care sunt indragostiti. Dragostea lor e insa nimicitoare: ea ii mistuie deopotriva pe cel care o nutreste, si pe obiectul dragostei lui, incheindu-se totdeauna cu moarte sau nebunie. 

Nici cei care o refuza nu se pot salva. Un vant blestemat sufla peste oamenii cartilor lui Thomas Hardy: toti devin victime ale patimii si, cautandu-si izbavirea, se pierd in intinderile landei Egdon. Poate insa ca marea lor infirmitate, e lipsa marilor visuri. Singura exceptie, in aceasta privinta, e Tess.” – Dan GRIGORESCU

Imi aduc aminte ca primul contact cu Tess a fost prin liceu, insa la vremea respectiva nu m-a incantat foarte tare. Voi ati citit cartea? V-a placut? Ati reusit sa va identificati cu personajul? Sunt foarte curioasa ce v-a placut sau ce nu v-a placut la aceasta carte. Astept impresiile voastre aici.

Daca nu aveti Tess D`Urberville, o puteti comanda aici si va asteptam in club!

NU UITATI! In data de 16 noiembrie, ora 15:00, la cocheta cafenea-biblioteca La Belle Vie – Cafe-Boutique, organizam un eveniment special dedicat Cartii Lunii Noiembrie.

Detaliile aici: http://blog.serialreaders.com/2013/10/eveniment-cartea-lunii-noiembrie-carti-chic-pentru-femeia-urbana/

# # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare