Cartea lunii mai: Cum am devenit Audrey Hepburn

de / May 3rd, 2016 / 572 vizualizari

Cum am devenit Audrey HepburnDintre toate lunile anului, mai este preferata noastră. În urmă cu 7 ani (frumoși!) puneam bazele acestui spațiu virtual fără a ști unde vom ajunge, cum se va transforma, câți cititori pasionați ni se vor alătura. Am visat atunci să avem un loc al nostru în care să povestim despre cărțile dragi nouă. Împreună cu Miss Valery am căutat un nume care să ne reprezinte. Citeam carte după carte, citeam în serie. De aici și pâna la The Club of Serial Readers a fost un pas. Apoi, pentru că entuziasmul nostru a fost molipsitor, Alex ne-a pus “pe masă” domeniul: www.serialreaders.com și ne-a propus să ducem ideea mai departe, să “desenăm” împreună ceva mai mult decât un simplu blog, un club în care fiecare cititor să poată propune cărți, să poată scrie recenzii, să fie parte dintr-o comunitate în care super-puterea cu care ne mândrim este cititul.

Acum, la 7 ani de la primele noastre articole, ne lăudăm cu cei mai frumoși cititori care ne sunt alături lună de lună (vă mulțumim, dragilor!), o echipă minunată (mulțumim colaboratorilor care ni s-au alăturat!), cu sute de cărți propuse, zeci de cărți ale lunii și sute de recenzii împărtășite pe site. Și, ca să fie meniul complet, luna aceasta atât eu, cât și Miss Valery și Alex, ne serbăm zilele de naștere. Suficiente motive de sărbătoare, nu-i așa?

Datorită listei de motive de mai sus, tema pe care am propus-o pentru lecturile lunii mai este “cele mai frumoase cărți”. Am primit propunerile voastre, cărți minunate, cărți citite sau aflate pe listele de lecturi viitoare. Dintre ele patru titluri au intrat la vot în aprilie și una singură a fost în topul preferințelor voastre. Astfel, cartea lunii mai este Cum am devenit Audrey Hepburn scrisă de Mitchell Kriegman. Nici că se putea un titlu mai chic pentru această lună!

Despre carte: “Lisbeth, cel de-al doilea copil al unei familii destrămate din Jersey, știe un singur lucru: nu vrea să ajungă asistentă medicală, așa cum și-ar fi dorit mama ei. Vizitindu-și cea mai bună prietenă, custode la Muzeul Metropolitan de Artă, are ocazia să probeze rochia purtată de Audrey Hepburn în Mic dejun la Tiffany, celebra ecranizare a romanului lui Truman Capote. Ajunge astfel în preajma prințeselor și mogulilor din Manhattan, care o iau drept una de-a lor și o invită la o petrecere. Este doar începutul unei aventuroase călătorii într-o lume pe care pâna atunci o cunoscuse doar din reviste și de pe site-urile unor fan cluburi și în care, luată de val, intră în pielea lui Audrey Hepburn. Contrastul dintre viața de noapte petrecută în cluburi și la evenimente mondene și munca de chelneriță într-un mic restaurant din timpul zilei dă naștere unei spumoase și interesante intrigi.”

Dacă ați citit sau nu această carte, vă așteptăm să ne spuneți mai jos, în zona de comentarii. Și, pentru că e luna celor mai frumoase cărți, vă așteptăm cu impresii despre cărțile voastre de suflet, recomandări pe care le primim cu drag și cu interes – sunt cadourile voastre pentru noi! Acestea fiind spuse, vă invităm să ne fiți alături și să ne aniversăm împreună citind.

Ați scris o recenzie a acestei cărți? Ne-o puteți împărtăși pe site, aici >>

Dacă nu aveți cartea Cum am devenit Audrey Hepburn, o puteți comanda de pe Libris.ro aici sau Elefant.ro aici și vă așteptăm la discuții!

# # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

2 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare