Cartea lunii decembrie: Chemarea cucului

de / December 2nd, 2016 / 516 vizualizari

chemarea-cuculuiIată-ne ajunși în ultima lună a lui 2016! Parcă ieri pășeam cu entuziasm în noul an și ne pregăteam sufletește pentru toate acele cărți care aveau să ne minuneze lună de lună, zi de zi. Ne-am bucurat de lecturile de peste an, ne-am delectat cu titluri de vacanță, am mers cu entuziasm la târgurile de carte și ne-am umplut rafturile și listele de viitoare lecturi. Câte dintre acestea sunt serii de cărți? Vă întreb acest lucru pentru că tema acestei luni este “cititul în serie”.

În noiembrie ați votat cărțile propuse iar cea care a stat în topul preferințelor și poartă titlul de cartea lunii decembrie este Chemarea cucului scrisă de Robert Galbraith (pseudonimul scriitoarei J.K. Rowling), prima carte din seria Cormoran Strike.

Despre carte:

Atunci când un topmodel celebru îşi găseşte moartea căzând de la un balcon acoperit de zăpadă din Mayfair, se presupune că fata labilă emoţional s-a sinucis. Cu toate astea, fratele ei refuză să creadă concluzia poliţiei şi îi cere detectivului particular Cormoran Strike să se ocupe de caz.

Strike este un veteran de război – cu traume atât fizice, cât şi psihice -, a cărui viaţă e un dezastru. Deşi îi oferă o siguranţă financiară, ancheta are preţul ei: cu cât Strike pătrunde mai adânc în lumea complexă a tinerei fete, cu atât lucrurile devin mai sumbre şi pericolele nu întârzie să apară.

Captivant, cu o scriitură elegantă, impregnat de atmosfera londoneză – de la străzile tăcute din Mayfair şi puburile dosnice din East End, la agitaţia din Soho -, Chemarea cucului este o carte remarcabilă. Aducându-l în scenă pe Cormoran Strike, acesta este primul roman poliţist al scriitoarei J.K. Rowling, scris sub pseudonimul Robert Gilbraith şi care s-a bucurat de o primire entuziastă.

Prima carte a seriei, Chemarea cucului, a apărut în 2013. Mulți dintre voi ați citit-o deja, de aceea vă invit să ne lăsați impresii de carte, despre cărți – dacă le-ați citit și pe următoarele două, dacă aveți de gând să urmăriți și serialul anunțat de BBC One… Ați ales să o citiți pentru că vă plac romanele polițiste sau pentru că autoarea era, de fapt, J.K. Rowling? Spuneți-ne, în câteva cuvinte, de ce merită citită!

Ați scris o recenzie a acestei cărți? Ne-o puteți împărtăși pe site, aici >>

Dacă nu aveți cartea Chemarea cucului, o puteți comanda de pe Libris.ro aici sau pe Elefant.ro aici și vă așteptăm la povești!

# # # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Un comentariu

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare