7 motive pentru care plaja este cel mai bun loc de citit

de / August 22nd, 2016 / 535 vizualizari

Recent întoarsă dintr-o vacanță de două săptămâni la mare, îmi este destul de dificil să mă despart de atmosfera de pe plajă și de amintirile frumoase pe care le am din acel loc. Mi-am petrecut cinsprezece zile într-o stațiune mică din Halkidiki, bucurându-mă de o dulce libertate, de soare și de apa cristalină a Mării Egee. A fost cea mai frumoasă vacanță din viața mea deoarece am avut ocazia să mă relaxez în liniște și să petrec timp cu familia.

Bineînțeles, am și alte motive pentru care această vacanță a fost atât de frumoasă. Am avut în fiecare zi o carte bună în mâini care să mă ajute să nu mă plictisesc. Am ”devorat” cinci cărți în 14 zile, un adevărat record pentru mine după ce timp de două luni nu am putut termina nici măcar o carte. Plaja are un efect magic asupra mea pentru că de fiecare dată când mă găsesc pe un șezlong, sub o umbrelă, îmi vine să citesc toate cărțile din lume. Nu știu exact de ce, dar un lucru îmi este clar: locul meu favorit de lectură este plajă și asta nu se va schimba niciodată. Din acest motiv, am hotărât să fac o listă cu șapte motive pentru care plaja este cel mai bun loc de citit. În caz că aveați dubii sau voiați să mă contraziceți! 🙂

  1. Poți cunoaște alți cititori mult mai ușor

Nu știu despre voi, dar eu când văd o altă persoană citind pe plajă, încerc să o cunosc. Asta, binînețeles, fără a o deranja de la lectură. Dat fiind că în jurul meu era o mare de oameni, mi-a fost foarte ușor să le observ pe cele cu o carte în mână. Și pentru că în vacanță toată lumea este binevoitoare și relaxată, nu am avut deloc probleme în a aborda alți cititori, cu care am discutat și am schimbat păreri.

  1. Te cultivi și te bronzezi în același timp = multitasking!

Dacă sunteți ca mine (adică obsedată de cărți, dar și de felul în care arăt), veți înțelege de ce plaja este locul perfect. Ador să mă întorc acasă cu un bronz frumos, care să mă țină săptămâni întregi. Iar faptul ca pot face două lucruri în același timp este perfect pentru mine!

14074584_1331255510250794_959964352_o

  1. Ai ocazia de a citi mai mult și mai bine

Mă număr printre persoanele care se trezesc la ora șapte dimineața pentru a prinde liniștea dinaintea furtunii. Petrec ore întregi cu picioarele în nisip, cu o carte în mână și cu căștile în urechi. Cel mai mult am petrecut zece ore pe o plajă, timp în care am terminat o carte de aproximativ 500 de pagini. Atunci când petrec multe ore în același loc și nu e nimeni care să mă deranjeze, am posibilitatea de a mă concentra și de a avea continuitate, lucru care mă ajută să citesc mai repede și mai bine.

  1. Dacă te încălzești prea tare, marea este la un pas distanță

Cu toții am simțit puterea năucitoare a caniculei, senzația că te topești de căldura pe care o aduc zilele interminabile de vară. Cititul în pat pare a fi un maraton de cinci kilometri, așa de rău transpiri. Ei bine, dacă ești pe plajă, toate acestea sunt doar o amintire neplăcută. În cazul în care citești și simți că nu mai suporți căldura, poți oricând să te răcorești cu o baie în mare.

  1. Cărțile bune îți vor face vacanța mult mai memorabilă

Orice vacanță ne rămâne întipărită în memorie, fie ea una mai mult sau mai puțin plăcută. Nu pot spune același lucru despre cărți. Știu sigur că nu îmi amintesc fiecare carte pe care am citit-o. Însă am un talent care mă ajută incredibil de mult atunci când plec în vacanță: știu să îmi aleg numai cărți bune, pe care nu le uit ușor. Astfel, în combinație cu un peisaj frumos, distracție alături de cei dragi și câteva cărți bune, vacanța mea sigur va fi memorabilă.

  1. Ești într-o stare completă de relaxare, deci îți poți imagina scenariul mult mai bine

Aici contribuie și peisajul mirific al mării, care parcă îți eliberează mereu imaginația. Datorită stării de relaxare, liniște și concentrare, mie îmi este mult mai ușor să intru în poveste și să îmi imaginez mai bine peisajele, scenariile și personajele. Uneori uit de mine și am impresia că trăiesc aventurile din carte, iar când revin la realitate, îmi dau seama că soarele strălucește mai tare, nisipul frige și gălăgia este mai mare. De asemenea, am timp să mă gândesc mai bine la carte și să încerc să o înțeleg mai bine. De vreme ce nu mă grăbesc să ajung la una dintre întâlnirile de pe agendă, pot închide cartea oricând vreau pentru a o contempla.

  1. Dacă nu ai copii, nu te poate distrage nimeni de la lectură

Dacă alegeți să vă petreceți vacanța în liniște, fără copii, prieteni prea mulți sau câine, atunci veți avea parte de ore întregi de lectură fără a vă deranja altcineva. Astfel, ați scăpat de una dintre cele mai enervante probleme din viața unui cititor. Bineînțeles, asigurați-vă că vă luați și niște căști la voi, că nu se știe niciodată când veți avea lângă voi o familie cu un copil care nu se poate opri din plâns.

Dragilor, cam asta a fost! Scriind acest articol, am retrăit senzațiile pe care lectura pe plajă mi le oferă și mi s-a făcut un dor imens de tot ce înseamnă acel loc pentru mine. Dacă ați fost deja în vacanță, știți despre ce vorbesc. Dacă așteptați încă să plecați în vacanță, sper că articolul meu v-a ajutat să intrați în atmosfera.

Înainte de a lua trenul spre Vamă, însă, nu uitați să-mi spuneți care este locul vostru preferat de citit și de ce. N-ar strica, de asemenea, niște povești din vacanță. Ca să retrăim magia împreună!

# # # # # # # #

Bianca

Cititoare, bloggeriță, visătoare, fashion addict, iubitoare de muzică, călătoare înrăită, om. Adoră să citescă și să împărtășescă pasiunea pentru cărțile sale preferate cu alți cititori. Visează la o viață plină de muzică, cărți, iubire si fericire. Blog personal: http://bianca2b.wordpress.com

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare