4 cărți pentru copii de la Editura Univers Enciclopedic Junior numai bune de citit la început de primăvară

4 cărți pentru copii de la Editura Univers Enciclopedic Junior numai bune de citit la început de primăvară

de / April 6th, 2018 / 599 vizualizari

Atât de mult îmi plac mie cărțile pentru copii care au ca personaje principale animăluțe personificate… copiii de la clubul de lectură știu asta și încearcă mereu să prezică ce urmează să citim după rânjetul pe care îl afișez. Și, slavă Domnului, avem de unde alege!

În ultima vreme, Editura Univers Enciclopedic a scos pe piață niște cărți excelente pentru cei mici, frumos ilustrate, cu povești ușor de citit și pline de învățături, numai bune de lecturat micilor ascultători de povești.

Primăvara. Aventura iepurașului

Primăvara. Aventura iepurașului

Autor(i): Anita Loughrey și Daniel Howarth
Format: 23cm/25cm
Nr. pagini: 24

Iepuraşul iese din vizuină şi descoperă că pădurea s-a trezit la viaţă: flori frumos colorate se leagănă în vânt, iar păsărelele ciripesc vesele în copaci. Vede atâtea lucruri uimitoare, încât bietul de el se rătăceşte. Oare cine îl va ajuta să găsească drumul înapoi spre casă? O poveste minunată pentru a le atrage atenția celor mici asupra principalelor schimbări ce au loc primăvara în natură.

 

Micul păianjen Firicel are o surioară

Micul păianjen Firicel are o surioară

Autor(i): Diana Amft
Format: 21cm/23.5 cm
Nr. pagini: 32

Micul păianjen Firicel va avea în curând o surioară. Ce eveniment emoţionant! Dar oare cum trebuie să te porţi cu un bebeluş? Și ce știe el să facă? Împreună cu prietenul lui cel mai bun, Hapciu, micul păianjen porneşte la drum, pentru a afla răspunsul de la puii de animale din pădure. O povestire încântătoare despre bucuria de a avea o surioară!

 

Ce se-aude, șoricelule?

Ce se-aude, șoricelule?

Autor(i): Polona Lovsin
Format: 23.6/26 cm
Nr. pagini: 24

Şoricelul s-a cuibărit în pat ca să se culce, când deodată aude un zgomot foarte ciudat: Bu-hu-huu! Bu-hu-huu! Speriat, se furişează prin casă vrând să descopere de unde vine acesta, dar peste tot dă de umbre ameninţătoare şi zgomote înspăimântătoare. Scââârţ! Poc! Poc! Cine face aşa? Oare este o fantomă care vine să-l înhaţe? O povestioară amuzantă, care le va alunga copiilor spaimele înainte de culcare.

Vom fi mereu prieteni


Vom fi mereu prieteni

Autor(i): Michael Engler și Joelle Tourlonias
Format: 24/25.5 cm
Nr. pagini: 32

Într-o dimineață caldă de primăvară, iepurașul zărește un arici. Nu mai văzuse niciodată ceva atât de țepos, dar îl îndrăgește imediat, iar ariciului îi place blana moale și catifelată a iepurașului. Din acel moment, se întâlnesc zi de zi în luminișul de lângă pârâu, toată vara se joacă, sunt fericiți că s-au întâlnit și hotărăsc că vor fi prieteni pe viață. Dar, într-o zi mohorâtă de toamnă târzie, ariciul pleacă, iar iepurașul rămâne singur. Totuși continuă să își aștepte prietenul, chiar și când cad primii fulgi de nea. Oare ariciul se va mai întoarce vreodată? O poveste emoționantă despre puterea prieteniei de-a lungul anotimpurilor.

Cărțile sunt disponibile la Elefant, aici, la Libris, aici,
sau pe situl editurii Univers Encliclopedic, aici.

SerialReaders.com folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile pe care le recomandăm, site-ul nostru primește un comision din partea retailerilor pe care îi promovăm. 

# # # # # # #

Patricia Lidia

Inginer, femeie și mamă în viața reală, autor de texte pentru copii și jurnalist cultural neoficial în viața virtuală...

Postul urmator

Un comentariu

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare