3 romane pentru copii de la editura Arthur numai bune de citit vacanța aceasta!

3 romane pentru copii de la editura Arthur numai bune de citit în vacanță!

de / August 7th, 2018 / 1,163 vizualizari

Ultima lună de vacanță și-a făcut apariția! Nici nu îmi vine să cred ce repede a trecut timpul! Cărțile pe care vreau să vi le recomand pentru această perioadă sunt sugestii pe care la rândul meu le-am primit de la trei copii minunați, cu care am stat de vorbă despre citit, lectură de vacanță și Editura Arthur.

Dragonul tatălui meu de Ruth Stiles GannettDragonul tatălui meu

Autor: Ruth Stiles Gannett
Ilustrator: Ruth Chrisman Gannett
Traducere: Lavinia Branişte
Pagini: 248 p
Vârsta: 7-10 ani
Colecţie: Orange Fantasy

Dragonul tatălui meu este o poveste haioasă, dar plină de suspans despre prietenie şi curaj, dar mai ales despre cum de multe ori animalele (fie ele și imaginare) pot înțelege mai mult decât oamenii. Felul în care povestea este transmisă cititorului este unul interesant, întrucât povestitorul se referă la personajul principal ca «tatăl meu», lăsând impresia că este vorba despre o întâmplare reală, petrecută cu mult timp în urmă.

Pe scurt, după ce află de la bătrâna pisică povestea dragonului care a fost luat prizonier, Elmer hotărăşte să-l salveze. Înarmat cu… acadele, pastă de dinţi, gumă de mestecat, 25 de sandwich-uri cu unt de arahide și jeleu, 6 mere şi un pieptăn, acesta porneşte spre periculoasa Insulă Sălbatică pentru a salva puiul de dragon. În aventura lui, Elmer trebuie să înfrunte animalele sălbatice, vremea potrivnică, dar şi pe semenii săi înrăiţi. Și cu siguranță copiii vor savura anumite pasaje de-a dreptul ilare, precum cel în care leii își periază și piaptănă părul, aranjându-l în cozi, împletite sau prinse cu fundă.

Lumea din copacul depărtărilor de Enid Mary BlytonLumea din copacul depărtărilor

Autor: Enid Mary Blyton
Ilustrator: Jan McCafferty
Traducere: Alexandra Columban
Pagini: 240 p
Vârsta: 7-12 ani
Colecţie: Classic Yellow

Deși este al treilea volum din seria Copacul Depărtărilor (povești ce se învârt în jurul unui copac magic, care te duce în tărâmuri diferite, locuri mistice unde nimeni nu a mai fost, locuri spectaculoase de care nu s-a mai pomenit), Lumea din copacul depărtărilor este un volum independent, ce se poate citi separat sau înaintea celorlaltor prime volume și este, din nou, o poveste haioasă, plină de suspans și aventuri, din care copiii pot învăța multe despre disciplină și colaborare, în timp ce adulții se pot bucura de poveste în sine pentru aventurile minunate și imaginația debordantă a autoarei, care vor scoate la iveală copilul interior.

Connie, o fetiță puțin arogantă și care face mai mereu pe șefa, dar tare curajoasă, este nevoită să locuiască o vreme cu Beth, Frannie și Joe, în casa lor de lângă Pădurea Fermecată. Deși ea nu crede în Copacul Depărtărilor, fetița ajunge să îi cunoască pe magicii lui locuitori și chiar se împrietenește cu Zâna Măseluță, Luna-Plină și Moș Cratiță. Împreună cutreieră tărâmurile din vârful copacului, se urcă pe Scara-făr’-de-vârf, fug de uriași și reușesc să scape de la școala lui Madam Răsteală. După asemenea aventuri, nu e de mirare că fetița nu mai vrea să plece acasă!

Sincer, nici eu nu aș fi părăsit lumea aia magică, dacă nu ar fi fost să trec la următorul volum, la fel de minunat!

Imaginar de A.F. HarroldImaginar

Autor: A.F. Harrold
Ilustraţii: Emily Gravett
Traducere: Iulia Arsintescu
Pagini: 232 p
Vârsta: 10-14 ani
Colecţie: Smart Blue

Sunt o mare fană a prietenilor imaginari, mă fac mereu să zâmbesc, deoarece cred că fiecare scriitor are un prieten imaginar care îl ajută să scrie experiențele altora. Imaginar este o carte minunată, imprevizibilă, dacă la început ai senzația că romanul va fi unul trist, pe care îl vei urî la final sau care te va lăsa cu sufletul sfâșiat, sunt părți și replici care te fac să râzi cu lacrimi. Mi-a amintit, inevitabil, de Confesiunile unui prieten imaginar de Michelle Cuevas.

Rudger este prietenul cel mai bun al Amandei. Este o viață nostalgică, plină de savoare, cei doi sunt de nedespărţit de când s-au cunoscut, cu toate că Rudger nu este chiar acolo, dar cineva trebuie să o facă și pe asta. Nimeni altcineva nu îl poate vedea pe Rudger, dar, de altfel, nimeni nu e perfect – până când sinistrul domn Bunting ajunge la ușa Amandei. Umblă vorba că el s-ar hrăni cu prieteni imaginari, iar acum e chiar pe urmele lui Rudger… Curând, Rudger este singur și aleargă pentru a-și salva viața imaginară. Dar poate un băiat care nu există să supraviețuiască fără un prieten care să-l viseze? O poveste despre dragoste, pierdere, imaginație și nu a fi acolo atunci când e nevoie.

Copiii de azi au niște oportunități minunate în ceea ce privește lecturile. Cărți tot mai bune ies pe piață, devine tot mai greu să alegi, personal, le-aș citi pe toate, dar uneori am nevoie și de cărți pentru oameni mari. Mă bucură tare această oportunitate pe care o au micii cititori, sunt toate șansele ca pasiunea pentru lectură să revină printre preferințele copiilor, care să crească oameni mari și iubitori de aventuri literare.

Comandă cărțile pe Libris, aici sau pe Cartepedia, aici >>

SerialReaders.com folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile pe care le recomandăm, site-ul nostru primește un comision din partea retailerilor pe care îi promovăm. 

# # # # # # #

Patricia Lidia

Inginer, femeie și mamă în viața reală, autor de texte pentru copii și jurnalist cultural neoficial în viața virtuală...

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare