Unde sunt? > Acasa > Autori > Julian Barnes

Biografie Julian Barnes


Julian Barnes Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Julian Barnes
Data nasterii: 19 ianuarie 1946
Locul nasterii: Leicester, Anglia
Website: http://www.julianbarnes.com/
Biografie: Julian Patrick Barnes este un scriitor contemporan britanic ale carui romane si povestiri au fost tratate drept exemple ale postmodernismului in literatura.

Intre 1957 si 1964 a studiat la City of London School, apoi in 1968 a absolvit limbi moderne la Magdalen College, Oxford. A lucrat timp de trei ani ca lexicograf pentru Oxford English Dictionary, a fost redactor literar la Times Literary Supplement si editor la New Review, in 1977.

Intre 1977 si 1981 a fost editor si critic de televiziune pentru New Statesman si editor de literatura pentru Sunday Times, intre 1980 si 1982, apoi a fost critic de televiziune pentru The Observer pana in 1986. I perioada 1990-1995, Barnes a fost corespondent la Londra pentru saptamanalul New Yorker.

In prezent, locuieste la Londra si s-a dedicat exclusiv scrisului. Fratele sau, Jonathan Barnes este un filosof specializat in filozofie antica.

Opera lui Julian Barnes numara peste cincisprezece volume de proza, povestiri scurte si eseuri. Prin scrierile sale, Julian Barnes si-a castigat o reputație considerabila ca scriitor si eseist.

Cariera sa literara a fost incununata de numeroase premii si distinctii: Somerset Maugham Award pentru Metroland (1981), Geoffrey Faber Memorial Prize (1985), Prix Medicis pentru Papagalul lui Flaubert (1986), E.M. Forster Award (decernat de American Academy and Institute of Arts and Letters, 1986), Gutenberg Prize (1987), Grinzane Cavour Prize (1988), Prix Femina (Trois, 1992).

A fost de trei ori finalist pentru Booker Prize: in 1984 pentru Papagalul lui Flaubert, in 1998 pentru Anglia, Anglia si in 2005 pentru Arthur & George. Statul francez i-a acordat in 1988 titlul de Chevalier des Arts et des Lettres, in 1995, Officier de l’Ordre des Arts et des Lettres, iar in 2004 a primit titlul de Commandeur de l’Ordre des Arts et des Lettres.

De asemenea, in 1993 a primit Shakespeare Prize, acordat de fundatia FVS, iar in 2004 a primit Premiul Statului Austriac pentru Literatura Europeana.

Julian Barnes a scris si sub pseudonimul Dan Kavanah, cele mai cunoscute romane ale sale fiind cele care alcatuiesc seria Duffy.

Carti publicate de Julian Barnes

Arthur & george Arthur & george

Rating:

Cafe au lait Cafe au lait

Rating:

Iubire etc. Iubire etc.

Rating:

Anglia, anglia Anglia, anglia

Rating:

Porcul spinos Porcul spinos

Rating:

Tour de France Tour de France

Rating:

Nimicul de temut Nimicul de temut

Rating:

Trois Trois

Rating:

Puls Puls

Rating:

Privind in soare Privind in soare

Rating:

Zgomotul timpului Zgomotul timpului

Rating:

Fani

 

 Poll

Votati cartea lunii!