Papagalul lui flaubert

scrisa de Julian Barnes

Papagalul lui flaubert de Julian Barnes Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Papagalul lui flaubert 6 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Nemira
Autor (i): Julian Barnes
Numar de pagini: 256 pagini
ISBN: 978-973-569-845-4
Anul aparitiei: 2006
Descriere: Geoffrey Braithwaite, un medic englez, specialist in Flaubert, se duce la Rouen sa viziteze Muzeul Flaubert, unde descopera pe o etajera papagalul impaiat care i-a servit drept model scriitorului pentru Loulou, papagalul din povestirea Un cœur simple, in care Felicite, o sarmana servitoare cu un destin nefericit, impaiaza pasarea de care se atasase, considerand-o o reprezentare a Duhului Sfant. Cand Felicite si-a dat ultima suflare, i s-a parut ca vede, in cerurile deschise, un papagal gigantic planand deasupra capului ei.

Dupa o vreme insa, la Croisset, unde se gasea proprietatea familiei Flaubert, Geoffrey Braithwaite gaseste un al doilea papagal impaiat. Iar portareasa, ca si cea de la muzeu, il asigura ca este cel autentic. Care este asadar adevarul – cel al papagalilor sau cel al scriitorului? Singurul lucru important este textul, asa cum sustine Flaubert? Sau omul si viata pot explica opera?

Julian Barnes si Gustave Flaubert: un parteneriat textual la umbra postmodernismului.

„Papagalul lui Flaubert este un divertisment literar de mare clasa, un splendid hibrid romanesc, parte biografie, parte fictiune, parte critica literara.“ The New York Times


Carti similare cu Papagalul lui flaubert

Nu dau cu parul - epigrame

Nu dau cu parul -...

de Colonel(r) Ioan Nastoiu

mai mult
Fotbal si pizza

Fotbal si pizza

de John Grisham

mai mult
Schite, nuvele, teatru

Schite, nuvele, teatru

de Ion Luca Caragiale

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

NightChild
Recenzii: 1
Carti citite: 155

aniela
Recenzii: 20
Carti citite: 125