Tristeti de lamaie

scrisa de Julian Barnes

Tristeti de lamaie de Julian Barnes Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Nemira
Autor (i): Julian Barnes
Traducator (i): Mihai Moroiu
Numar de pagini: 256 pagini
ISBN: 973-569-727-0
Anul aparitiei: 2005
Descriere: "Un ofiter in retragere trebuie sa se resemneze sa-si ingroape virilitatea, chiar daca se intalneste cu prostituata sa preferata. Doua vaduve fanate se cearta intr-o ceainarie. Un cuplu de octogenari se insulta lamentabil in fata fiului lor care-i priveste neputincios. Un scriitor lipsit de inspiratie traieste o ultima fantezie intr-un compartiment de tren. Un muzician rememoreaza cu tristete franturi din viata lui si ne invita sa ne asezam la „masa cu lamai” a unei taverne, pentru a vorbi despre moarte.

Toate aceste personaje apar in acest volum de nuvele in care Julian Barnes pune in scena avatarurile batranetii fara a renunta la ironia sa legendara. Caci, la el, gravitatea este intotdeauna presarata cu o fermecatoare ironie. Si uneori cu zeflemea, atunci cand abordeaza temele lui favorite: neintelegerile amoroase, care transforma viata intr-un crud vodevil, si ravagiile timpului, care imping omenirea spre tarmuri demne de mila.

De la o nuvela la alta, Barnes stoarce lamaia (simbolul mortii la chinezi) cu indemanarea pe care i-o cunoastem. Si cu o tristete suficient de poznasa pentru a nu-si plictisi cititorul." Andre Clavel, Lire

„Elegant, sclipitor, inteligent... In desertul literaturii contemporane, opera lui Barnes infloreste ca un cactus rar: splendid si surprinzator.“ Ottawa Citizen


Carti similare cu Tristeti de lamaie

Cartea rasului si a uitarii

Cartea rasului si a...

de Milan Kundera

mai mult
Un hohot in bezna

Un hohot in bezna

de Vladimir Nabokov

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

aniela
Recenzii: 20
Carti citite: 125