Tristeti de lamaie

scrisa de Julian Barnes

Tristeti de lamaie de Julian Barnes Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Nemira
Autor (i): Julian Barnes
Traducator (i): Mihai Moroiu
Numar de pagini: 256 pagini
ISBN: 973-569-727-0
Anul aparitiei: 2005
Descriere: "Un ofiter in retragere trebuie sa se resemneze sa-si ingroape virilitatea, chiar daca se intalneste cu prostituata sa preferata. Doua vaduve fanate se cearta intr-o ceainarie. Un cuplu de octogenari se insulta lamentabil in fata fiului lor care-i priveste neputincios. Un scriitor lipsit de inspiratie traieste o ultima fantezie intr-un compartiment de tren. Un muzician rememoreaza cu tristete franturi din viata lui si ne invita sa ne asezam la „masa cu lamai” a unei taverne, pentru a vorbi despre moarte.

Toate aceste personaje apar in acest volum de nuvele in care Julian Barnes pune in scena avatarurile batranetii fara a renunta la ironia sa legendara. Caci, la el, gravitatea este intotdeauna presarata cu o fermecatoare ironie. Si uneori cu zeflemea, atunci cand abordeaza temele lui favorite: neintelegerile amoroase, care transforma viata intr-un crud vodevil, si ravagiile timpului, care imping omenirea spre tarmuri demne de mila.

De la o nuvela la alta, Barnes stoarce lamaia (simbolul mortii la chinezi) cu indemanarea pe care i-o cunoastem. Si cu o tristete suficient de poznasa pentru a nu-si plictisi cititorul." Andre Clavel, Lire

„Elegant, sclipitor, inteligent... In desertul literaturii contemporane, opera lui Barnes infloreste ca un cactus rar: splendid si surprinzator.“ Ottawa Citizen


Carti similare cu Tristeti de lamaie

Casa

Casa

de Feodor Abramov

mai mult
Un barbat pe nume Ove

Un barbat pe nume Ove

de Fredrik Backman

mai mult
Ce stia maisie

Ce stia maisie

de Henry James

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

aniela
Recenzii: 20
Carti citite: 125