Cafe au lait

scrisa de Julian Barnes

Cafe au lait de Julian Barnes Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Nemira
Autor (i): Julian Barnes
Traducator (i): Mihai Moroiu
Numar de pagini: 256 pagini
ISBN: 978-973-569-784-6
Anul aparitiei: 2005
Descriere: O colectie de scurte povestiri pline de umor despre interferentele, asemanarile si diferentele dintre Anglia si Franta. Abilitatea cu care Julian Barnes se strecoara in cotloane intime ale vietii provinciale franceze transforma Cafe au lait intr-o incursiune unica pe campurile minate cu revelatii sublime.

“Julian Barnes este fara indoiala cel mai francofil dintre scriitorii britanici contemporani. Autorul celebrului roman Papagalul lui Flaubert isi da inca o data masura in aceasta culegere de povestiri, in care eroii sunt englezi care traiesc in Franta, in diverse epoci si regiuni. Se stie ca intre francezi si englezi dialogul nu este intotdeauna usor si ca privirea unui strain nu capteaza numai caracteristicile, ci si defectele unei natii.

Insa verva si umorul lui Julian Barnes ocolesc capcana oricaror clisee. Bunaoara, el pune in scena un batran compozitor englez, retras intr-un sat din Franta pentru ca se simtea neinteles de compatriotii sai de care nu mai vrea sa auda. Cu toate astea, asculta in fiecare zi BBC ca sa vada daca nu cumva se difuzeaza vreuna dintre lucrarile compuse de el. Si viseaza in secret ca intr-o buna zi radioul britanic ii va aduce un omagiu solemn. Asta chiar se intampla, insa, cum nu e usor sa prinzi BBC-ul intr-un satuc in care zbarnaie motoare de toate felurile, artistul englez nu reuseste sa auda decat un enervant concert de paraziti.” Gerard Meudal


Carti similare cu Cafe au lait

Sexus

Sexus

de Henry Miller

mai mult
Kafka pe malul marii

Kafka pe malul marii

de Haruki Murakami

mai mult
Furia

Furia

de Wilbur Smith

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

aniela
Recenzii: 20
Carti citite: 125